Peter Štrbo Futbal

Pozvánka: Futbalový víkend v regióne (15.-16.10)

Kto s kým, kde a kedy? Aj tento týždeň vám prinášame prehľad víkendových futbalových zápasov mužstiev z okresu Šaľa.

IV.liga V tabuľke štvrtý **Neded **privíta v nedeľu dvanáste Veľké Lovce a v domácom prostredí si bude chcieť napraviť chuť po minulotýždňovej trojgólovej prehre vo Veľkom Mederi. Iné ako trojbodové ambície v tomto dueli mať náš zástupca nemôže.

Posledná Horná Kráľová bude mať v Novom Živote ťažkú úlohu, nakoľko séria prehier na sebavedomí rozhodne nepridáva. Z ihriska súpera by potešil aj bod.

V.liga Už v sobotu sa môžeme tešiť na veľmi zaujímavé stretnutie. V regionálnom derby totiž Kráľová nad Váhom privíta Močenok a stretnú sa tímy, ktoré si v tejto sezóne nevedú vôbec zle. Močenok neprehral už osem zápasov a domáci tím tiež patrí v tejto sezóne medzi pozitívne zjavy súťaže. Diváci tak uvidia zrejme emóciami nabitý a vyrovnaný duel, kde je všetko otvorené.

Predposledné **Vlčany **budú hostiť mužstvo z horných poschodí tabuľky Lehnice a aby sa proti ťažkému súperovi presadilo, bude musieť podať nadštandardný výkon. V tomto ročníku sa však nášmu zástupcovi príliš nedarí a ak by získal hoci len bod, bol by určite spokojný.

„Pered“ odohrá na domácej pôde už druhý duel v rade. Po „veľkom víťazstve“ nad lídrom tabuľky zo Zlatých Klasov z minulého týždňa si fanúšikovia Tešedíkova proti nováčikovi z Beladíc nič iné ako zisk troch bodov nepripúšťajú. Extra motiváciu má najlepší strelec domácich Beneš (9 gólov), ktorý strelecky „mlčí“ už niekoľko duelov.

II.trieda Diakovce (4.) privítajú v šlágri kola druhé Lužianky, diváci si tak isto prídu na svoje. Presadiť sa proti tomuto tímu však bude náročnejšie, ako pri iných tímoch, disponuje totiž najlepšou obranou v súťaži. Kľúč od brány Lužianok by mohol nájsť najlepší strelec súťaže Mikéci alebo osemgólový Benkő. V prípade výhry a priaznivých okolností (zaváhanie Bábu a Selíc) sa môžu Diakovce vyšvihnúť na špicu tabuľky.

Seličania, ktorí sa v posledných stretnutiach konečne prebrali k lepším výkonom a aktuálne figurujú na tretej priečke, cestujú v nedeľu do Jarku a ten nezažíva obzvlášť vydarený ročník. Partia okolo Šustera by nerada odchádzala z „Íregu“ naprázdno.

Futbalisti Hájskeho sa v posledných kolách dostali do dobrej formy a sériu úspešných výsledkov nebudú chcieť na domácej pôde prerušiť. Mojmírovce sa však proti lepším tímom vedia vytiahnuť a v sezóne už neraz pripravili favoritom studenú sprchu. Domáci sa budú spoliehať na streleckú formu Jankulára.

Hráči Trnovca nad Váhom nemusia ísť k lídrovi súťaže so sklopenými hlavami. Báb totiž v posledných zápasoch nepodáva optimálne výkony (naposledy prehral v Rumanovej) a náš zástupca tak má ideálnu príležitosť na „ozbíjanie“ vedúceho celku súťaže.

III.trieda **Dlhá nad Váhom **sa po víkendovej výhre nad Veľkou Dolinou posunula už na tretie miesto v súťaži. Cez víkend bude nášho zástupcu hostiť Štefanovičová, ktorej však po dobrých výsledkoch z úvodu súťaže akoby odišiel dych a z víťazstva na domácom ihrisku sa tešili iba v 2.kole. Naopak Dlhá n/V v poslednom zápase na pôde súpera konečne zvíťazila (Hruboňovo 2:1) a verí, že privezie body od súpera aj tentoraz.

Žihárec bude mať v najbližšom kole ľahučkú úlohu, nakoľko cestuje do Podhorán, ktoré získali zatiaľ len "chudobné"tri bodíky a majú suverénne najhoršiu obranu v súťaži. Pre nášho zástupcu a lídra súťaže by to malo byť povinné víťazstvo.

Prehľad víkendový zápasov:

Sobota 15.10., 14:00 Kráľová nad Váhom – Močenok (V.liga) Nedeľa , 16.10., 10:30 Jarok – Selice (II.trieda) Štefanovičová – Dlhá n/V (III.trieda) Nedeľa, 16.10., 14:00 Neded – Veľké Lovce (IV.liga) Nový Život – Horná Kráľová (IV.liga) Vlčany – Lehnice (V.liga) Tešedíkovo – Beladice (V.liga) Diakovce – Lužianky (II.trieda) Hájske – Mojmírovce (II.trieda) Báb – **Trnovec n/V (II.trieda) Podhorany – **Žihárec (III.trieda)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM