Zlatica Gregorová Rôzne

Pozrite si rebríček NAJ mien v Šali: Ktoré preferovali rodičia v uplynulom roku?

Počas roka 2016 sa i v našom meste narodili chlapci i dievčatá. Každý rodič si už dopredu prichystá pre svoje dieťatko meno, aké by mu chcel dať.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si rebríček NAJ mien v Šali: Ktoré preferovali rodičia v uplynulom roku?
Zdroj: Dnes24.sk

Mená bývajú klasické, po rodinných predkoch, ale i mená nové, nezvyčajné, takpovediac kultové. Mená nášho slovenského pôvodu, ale i meno po obľúbenom filmovom hrdinovi. Inšpirovať sa dá teda kdekoľvek. Ako to vyzeralo s novorodenými deťmi v našom meste? A aké mená im rodičia najčastejšie dávali? Prečítajte si, čo sme pre Vás na Mestskom úrade Šaľa zistili.

V roku 2016 viedla Ema, Filip a Oliver

V minulom roku sa v Šali narodilo celkom 186 detí. Najviac bolo dievčatiek s menom Ema, medzi chlapčenskými menami suverénne vedú mená Filip a Oliver. Podrobný rozpis všetkých minuloročných novorodencov si môžete pozrieť v prehľadnej tabuľke.

TOP 3 najčastejšie dievčenské mená boli v tomto poradí: Ema, Michaela a Hana. Dovedna sa v roku 2016 v Šali narodilo 91 dievčat a 95 chlapcov. V Rovnakom poradí uvádzame aj počet najčastejšie použitých chlapčenských mien: Filip a Oliver (zhodne), Dominik, Samuel.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM