Veronika Zeiselová Kultúra

Pozrite si PREHĽAD toho, čo nás v júni čaká v šalianskom kine: Prvý slovenský animák, láska aj horor

O pár dní sa rozlúčime s mesiacom máj, je preto na čase pozrieť sa, čo bude premietať v júni naše kino. Ponuka je opäť žánrovo bohatá. Stačí si len vybrať!

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si PREHĽAD toho, čo nás v júni čaká v šalianskom kine: Prvý slovenský animák, láska aj horor
Foto: Veronika Zeiselová / Zdroj: Dnes24.sk
KEDY? AKÝ FILM? O ČOM?
3.6. (streda) o 20:00 ZABIJACI Dvadsať rokov starý prípad sa rozhodne vyšetriť Carl Mørck. Stopy vedú do kruhu spoločenskej smotánky, kedysi študentov vyššej spoločenskej vrstvy.
4.6. (štvrtok) o 20:00 DIVOKÁ DVOJKA Reese Witherspoon hrá v tejto akčnej komédii vzornú a snaživú policajtku, ktorej zveria do ochrany kľúčového svedka v súdnom procese s vplyvným mafiánskym bossom. Svedok je vlastne ona (SofíaVergara) – sexy manželka miestneho drogového dílera. Keď sa o túto dvojicu začnú intenzívne zaujímať najatí zabijaci a skorumpovaní policajti, nezostáva im nič iné, len sa vydať na útek naprieč celým Texasom.
5.6. (piatok) o 20:00 KRAJINA ZAJTRAJŠKA Někdejší dětský génius Frank (George Clooney), který je znechucen rozčarováním nad okolním světem, a chytrá, optimistická teenagerka Casey (Britt Robertson), překypující vědeckou zvědavostí, se vydávají na nebezpečnou pouť ve snaze odhalit tajemství záhadného místa, ukrývajícího se kdesi v čase i prostoru, které je známé pouze jako „Tomorrowland“. To, co musejí podstoupit, aby se tam dostali, změní navždy celý svět – a také je samotné. V hlavní roli napínavého a tajemného dobrodružného příběhu Země zítřka režiséra Brada Birda se představuje držitel Oscara George Clooney.
6. – 7.6. (sobota a nedeľa) o 18:00 HURÁ NA FUTBAL Amadeo už od malička trénuje se svými kamarády fotbal. Myslíte, že běhá po trávníku? Omyl! Jeho spoluhráči jsou sedm palců veliké figurky a hřištěm fotbalový stůl. Mimo to pracuje v malém baru v zapadlé vesničce a je zamilovaný do Laury, své nejlepší kamarádky. Je však natolik stydlivý, že se jí bojí otevřít své srdce. Jak čas plyne, vyroste z něj nejtalentovanější hráč ve stolním fotbálku všech dob. Jednoho dne se ale stane něco, co navždy změní jeho dosud poklidný život. Do vesnice se vrátí Ace, nejlepší světový fotbalista, a chce odvetu za jedinou porážku, kterou kdy utrpěl. Bez varování nechá zničit fotbalový stůl, zdemolovat bar a chystá se srovnat vesnici se zemí. Amadeo se zlomenou duší nad ruinami uroní slzu, která přivede k životu figurky z jeho milovaného fotbálkového stolu a tím odstartuje neobyčejné dobrodružství.
6. – 7.6. (sobota a nedeľa) o 20:00 INSIDIOUS: KAPITOLA 3 Parapsychologička Elise Rainier žije sama v ústraní, keď ju jedného dňa vyhľadá mladučká Quinn s prosbou o pomoc. Prenasleduje ju démon, ktorý postupne požiera jej telo i dušu. Elise stojí pred zásadným rozhodnutím. Už nikdy nechcela otvoriť bránu do sveta mŕtvych, no tentokrát od nej závisí príliš veľa životov. Kapitola 3 nenadväzuje na príbeh predošlých dvoch častí, ale je úvodom celej série a dejovo samostatným filmom. Debutujúci režisér Leigh Whannell má za sebou úspešnú scenáristickú kariéru. Je autorom scenára oboch predošlých častí Insidious, hororovej série Saw a ďalších filmov z dielne režiséra Jamesa Wana.
10.6. (streda) o 20:00 FILMOVÝ KLUB: SURI Africký kmeň Suri bojuje za zachovanie svojich tradícií.
11.-12.6. (štvrtok a piatok) o 20:00 ŠPIÓN Analytička CIA je jedinou, ktorá môže preniknúť do sveta obchodníkov so zbraňami a zabrániť tak globálnej katastrofe
13.-14.6. (sobota a nedeľa) o 20:00 DIEŤA 44 Degradovaný policajt, ktorý sa ocitol vo vyhnanstve, navzdory stalinistickému režimu pátra po sériovom vrahovi. Ohrozuje tak nielen svoj život, ale aj život svojej manželky a každého, kto by mu len trocha pomohol
17.6. (streda) o 20:00 VINCENTOV SVET Vincent Chase spolu so svojimi kamošmi sú späť. Späť v biznise so super agentom, z ktorého sa vykľuje vedúci štúdia Arim Goldom. Hoci sa niektoré ich priority zmenili, puto medzi nimi ostalo stále silné. Spoločne budú musieť zvládnuť náročný svet Hollywoodu.
18.-19.6. (štvrtok a piatok) o 20:00 JURSKÝ SVET Jurský park so živými exponátmi a milióny nadšených návštevníkov ročne. Lenže vedenie parku neustále hľadá nové spôsoby, ako park ešte viac zatraktívniť. A vtedy prídu komplikácie.
19.-20.6.2015 (piatok a sobota) LOKÁLFILMIS Pišta Lakatoš ako cigánsky prorok predpovedá príchod mesiáša z osady, ktorý zmení svet. Narodí sa Rytmaus a postupne sa z neho stane najznámejší rapper v strednej Európe. Rytmaus uverí, že on je ten mesiáš a kandiduje na prezidenta Slovenskej republiky. Voľby však vyhrá Pišta a zo Slovenska sa vďaka predaju čistej vody stáva svetová veľmoc, ktorá spolurozhoduje o budúcnosti ľudstva…
20.-21.6. (sobota a nedeľa) o 20:00 TEMNÉ MIESTA Po 25 rokoch od rituálnej satanistickej vraždy rodiny malej Libby sa na ňu obráti spolok Kill Club, ktorý ju núti prehodnotiť udalosi onej noci. Na povrch vychádzajú skutočnosti, ktoré vnášajú do jej pôvodnej výpovede trhliny.
24.6. (streda) o 20:00 FILMOVÝ KLUB: DIOR A JA Preneste sa do sveta módneho domu Christian Dior a vychutnajte si exkluzívny pohľad do zákulisia prvej haute couture kolekcie z dielne nového umeleckého riaditeľa
25.-26.6. (štvrtok a piatok) o 20:00 POLTERGEIST Po tom, čo sa rodina Bowenovcov presťahuje na predmestie, je ich vysnívaný dom napadnutý nenávistným duchom.
26.-27.-28.6. (piatok, sobota a nedeľa) o 18:00 MIMONI Zmyslom života Mimoňov bolo odjakživa slúžiť tomu najväčšiemu zloduchovi široko ďaleko. Keď nikoho takého nemajú, upadajú do depresií. Našťastie Kevin, Stuart a Bob sa rozhodnú tiesnivú situáciu vyriešiť. Vyrazia na zraz zločincov, aby sa dali do služieb najhoršej gaunerky všetkých čias – Scarlet Odkráglovej.
27.-28.6. (sobota a nedeľa) o 20:00 DÁMA V ZLATOM Dáma v zlatom rozpráva pozoruhodný skutočný príbeh ženy, ktorá sa rozhodla dosiahnuť spravodlivosť a za každú cenu bojovať o dedičstvo, ktoré jej rodine právom patrilo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM