Zlatica Gregorová Samospráva

POZOR na poplatky za miestne dane: Niektorí obyvatelia môžu požiadať o úľavu

Poplatky sú neodmysliteľnou súčasťou našich životov a dotýkajú sa i komunálneho odpadu.

Ilustračný obrázok k článku POZOR na poplatky za miestne dane: Niektorí obyvatelia môžu požiadať o úľavu
Foto: Zlatica Gregorová

V meste Šaľa vychádzajú v ústrety tým, ktorí sa v mieste trvalého bydliska nenachádzajú dlhšiu dobu. Majú šancu získať odpustenie poplatku za miestne dane. Musia však o tejto možnosti vedieť.

Platí každý s trvalým pobytom

Pracovníci Mestského úradu v Šali už koncom minulého mesiaca rozniesli občanom mesta rozhodnutia o tom, koľko je potrebné za komunálny odpad na tento rok zaplatiť. „Občania môžu uhrádzať miestne dane v štyroch splátkach, pričom prvá je splatná do 31.5.2017. Miestne dane je možné uhrádzať v hotovosti v pokladni MsÚ alebo bezhotovostne – prevodom na účet. Upozorňujeme občanov, že poplatok za komunálne odpady sa každoročne vyrubuje každému občanovi, ktorý má na území mesta Šaľa trvalý pobyt, bez ohľadu na skutočnosť, či sa v meste Šaľa zdržiava,“ informuje vedúca Oddelenia ekonomiky a podnikania, Alena Kiácová na mestskom webe, sala.sk.

Žiadosť o odpustenie poplatku

Stáva sa, že obyvatelia mesta kvôli tomu, že sa v mieste bydliska dlhšiu dobu nezdržiavajú, poplatky neplatia. V domnení, že odpady nevytvárajú, túto povinnosť si nesplnia. Súčasne im mesto vychádza v ústrety tým,že „ak sa občania na území mesta Šaľa nezdržiavajú viac ako 90 dní, majú nárok na úľavu alebo odpustenie tohto poplatku,“ píše sa na mestskom webe. Ak máte záujem o odpustenie poplatku za komunálny odpad, je nutné podať žiadosť na Mestskom úrade v Šali, na príslušnom oddelení. K žiadosti musíte pripojiť i potrebné potvrdenia.

Ako ďalej informuje vedúca Oddelenia ekonomiky a podnikania, Alena Kiácová: „Apelujeme na občanov, aby si povinnosti uhrádzať miestne dane plnili načas, aby sa im poplatky za miestne dane nepredražili jednak o sankčný úrok z omeškania a jednak o exekučné poplatky v prípade exekúcie.“

V prípade potreby osobne navštívte príslušné oddelenie Mestského úradu Šaľa, kde Vám poskytnú bližšie informácie. Predídete takto zbytočným výdavkom za nedoplatky.

Foto:ilustračné

Zdroj: Mesto Šaľa
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM