Zlatica Gregorová Samospráva

POZOR, blíži sa dôležitý termín: Nezabudnite priznať daň k nehnuteľnosti!

Tak, ako vlani, aj tento rok budeme musieť uhrádzať poplatky. Ak niečo vlastníte, musíte za to zaplatiť.

Ilustračný obrázok k článku POZOR, blíži sa dôležitý termín: Nezabudnite priznať daň k nehnuteľnosti!
Zdroj: TASR

Čo je viac ako isté, ani tento rok nás neminú účty za elektrinu, ani odpad, či vodu a iné poplatky. Dôležité ale je, dobre si ustrážiť aj daňové priznania.

Povinnosť občana

Mesto Šaľa pripomína prostredníctvom sala.sk, povinnosť priznať Daň z nehnuteľnosti. V prípade, že ste sa v roku 2017 stali majiteľom stavby, bytu alebo pozemku, či iného nehnuteľného majetku, musíte to priznať. Podobne to platí i vtedy, ak ste v uplynulom roku získali stavebné povolenie alebo kolaudačné rozhodnutie.

Do konca januára

„Upozorňujeme občanov ako aj právnické osoby, že v termíne do 31.1.2018 sú povinní podať priznanie k dani z nehnuteľnos­ti v prípade, že v roku 2017 nadobudli  nehnuteľnosť (pozemok, stavbu, byt), t.j nehnuteľnosť musí byť k 31.12.2017 za­písaná v katastri nehnuteľností v Šali. Priznanie sú povinní podať aj v prípade stavebného a kolaudačného rozhodnutia,“u­pozorňuje vedúca Oddelenia ekonomiky a podnikania na MsÚ Šaľa Alena Kiácová.

Potrebný dokument môžete doručiť poštou alebo osobne do mestskej pokladne. Tá dočasne sídli v priestoroch ZŠ s MŠ P. Pázmáňa s vyučovacím jazykom maďarským – oproti budove šalianskeho mestského úradu. Daňové priznanie môžete doručiť aj na Partizánsku č. 20 na ekonomické oddelenie, kde získate aj ďalšie potrebné informácie. Formulár si môžete stiahnuť aj priamo TU.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM