Peter Štrbo Kultúra

Poznáme program šalianskeho jarmoku

Posledný júnový víkend v Šali bude už po desiatykrát patriť Jarmoku tradičných remesiel, pre našinca známeho aj ako „šalianske slávnosti“. Program podujatia bude opäť veľmi pestrý a nebudú chýbať novinky.

10. Jarmok tradičných remesiel odštartuje v piatok 24. júna o 15.00 slávnostným otvorením. V tento deň nás čaká skupina hudobná skupina Banda, nestarnúce country hity zaznejú v podaní Revivalu Michala Tučného a naše mesto neobíde ani Pavol Hammel, s ktorým si návštevníci jarmoku určite radi zaspievajú notoricky známe piesne ZRPŠ či Medulienka. Piatkový program ukončí ľudová zábava v podaní hudobnej skupiny Melody.

V sobotu nás čaká okrem vystúpení družobných miest (napr. Poľské Konskie predvedie historický šerm) kvalitná hudobná nádielka, keď vystúpi pred „svojimi“ známy popový spevák Robo Papp. Tešiť sa môžeme aj na skvelú jazzovú šou seredskej Dixieland Band. Pravdepodobne mnohých pozitívne prekvapí česká kapela Navostro, ktorá to rozbalí so svojim energickým koncertom. Peter Lipa má v Šali množstvo fanúšikov a tak sa na jeho koncert môžeme tešiť aj v tomto ročníku „šaliansky slávností“. Hudobný večer zavŕši šalianska skupina Z času na čas.

„Nakoľko ide o jarmok tradičných remesiel, snažíme sa podujatie udržiavať najmä vo folklórnom a ľudovom duchu a aj keď ide o populárnejšie kapely, mali by byť zaradené aspoň čiastočne do tohto žánru,“ vyjadrila sa k programu slávností Ľudmila Iványiová, vedúca MsKS.

Na šalianskych slávnostiach sa v rámci dlhoročnej spolupráce predstavia aj zástupcovia partnerských miest z krajín V4 – Końskie (Poľsko), Oroszlány (Maďarsko), Telč (Česká republika). Hlavnou myšlienkou projektu „Kultúra krajín V4“ je v rámci výročného 10. ročníka Jarmoku tradičných remesiel prezentovať kultúru – hudbu, tanec, tradičné remeslá či fotografie v stánku partnerských miest „Vyšehradskej štvorky“.

Atraktívnou novinkou na podujatí by mal byť „Festival regionálnych vín“, o ktorom sme informovali už v článku [link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.99829_Na–vyrocnom-jarmoku-aj-jedno-prekvapenie.52]NA VÝROČNOM JARMOKU AJ JEDNO PREKVAPENIE[/link]

Foto: MsKS Šaľa/Jarmok 2010

sal.jarmok_slavnosti
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM