Webnoviny - Rôzne

Potvrdené: Nový domov dôchodcov začne rásť už čoskoro!

Výstavbe nového domova dôchodcov v Šali už bránia len formality. Stavať sa začne v priebehu najbližších týždňov. Dodávatelia stavby sú známi už dlhšie, čaká sa ešte na potvrdenie z ministerstva. Peniaze na tento účel získalo mesto z eurofondov, inves

„Čaká sa na podpisy z ministerstva a dodávateľ hneď môže začať pracovať. Ja si myslím, že možno už v máji by sa mohla výstavba začať,“ povedal viceprimátor Šale Jozef Mečiar. Zariadenie pre seniorov by malo byť podľa neho hotové do konca roka 2013.

O plánovej výstavbe zariadenia pre dôchodcov sme vás informovali ešte v novembrovom článku [link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.119365_No­vy-domov-dochodcov-maju-dokoncit-v-roku-2013-]Nový domov dôchodcov majú dokončiť v roku 2013 [/link], vyrastie na mieste bývalej materskej školy na Nešporovej ulici, ktorú odtiaľ mesto v roku 2008 presťahovalo a zlúčilo so Základnou školou Jozefa Murgaša na Hornej ulici.

Investičné náklady predstavujú zhruba 2,4 milióna eur. V objekte bude ubytovacia časť s 80 lôžkami, kuchyňa s jedálňou, spoločenská miestnosť, rehabilitačný pavilón, ošetrovňa, práčovňa, sušiareň, prevádzkové zázemie a skladové priestory. Dopyt po službách domova dôchodcov je v Šali veľký. Mesto momentálne prevádzkuje jeden domov dôchodcov s kapacitou 20 klientov.

sala24.sk/web­noviny.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM