Peter Štrbo Rôzne

Potravinová pomoc prichádza do Šale

Mesto Šaľa na svojom informačnom portáli informuje verejnosť, že sa v spolupráci s neziskovou organizáciou Služby Božieho milosrdenstva podieľa na projekte Program dodávok potravín v roku 2011. Výdaj potravín sa uskutoční už tento mesiac.

Potravinová pomoc sa poskytuje vo forme bezplatného dodania pšeničnej hladkej múky a bezvaječných cestovín. Maximálny limit pre 1 osobu je 20 kg pšeničnej hladkej múky a 20 kg bezvaječných cestovín. Príjemca svojim podpisom potvrdí prevzatie potravín a zároveň sa zaviaže, že tieto potraviny nebude ďalej predávať.

Výdaj potravín sa uskutoční už o niekoľko dní v budove na Partizánskej ulici č. 1032/1 (budova bývalých dielní a nocľahárne)

Termín vydávania potravín:

09. 08. 2011 (utorok), 10. 08. 2011 (streda) 16. 08. 2011 (utorok), 17. 08. 2011 (streda) 23. 08. 2011 (utorok), 24. 08. 2011 (streda)

Čas vydávania potravín pre oba dni: **od 09,00 h do 16,00 h **

Potravinovú pomoc Mesto Šaľa zabezpečuje pre:

• fyzické osoby, ktoré sú poberateľmi dávky v hmotnej núdzi a príspevku k dávke, • poberatelia dôchodku, ktorých maximálna výška dôchodku nepresahuje 305,00 EUR (nepracujúci poberatelia starobného, predčasného, invalidného dôchodku), • osoby na hranici životného minima (rodičia a deti, na ktoré sú vyplácané dotácie), • deti v detských domovoch a profesionálnych rodinách, • deti v náhradnej rodinnej starostlivosti, • deti v domovoch sociálnych služieb pre zdravotne postihnuté deti, • obyvatelia v zariadeniach pre seniorov a ústavoch sociálnej starostlivosti.

Nárok na poskytnutie potravinovej pomoci však majú občania len za splnenia určitých podmienok. Tí, ktorí prejavia záujem o jej poskytnutie sa musia preukázať pri preberaní potravín platným občianskym preukazom a príslušným potvrdením, resp. rozhodnutím nasledovne:

  • **v prípade detí v náhradnej rodinnej starostlivosti, osoba, ktorá má dieťa zverené do

osobnej starostlivosti** predloží k nahliadnutiu rozhodnutie súdu

  • fyzické osoby, ktoré sú poberateľmi dávky v hmotnej núdzi a príspevku k dávke

predložia k nahliadnutiu potvrdenie nie staršie ako 30 dní, ktoré vydá Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Šali

  • osoby na hranici životného minima (rodičia a deti, na ktoré sú vyplácané dotácie) predložia

k nahliadnutiu potvrdenie nie staršie ako 30 dní, ktoré vydá Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Šali

  • **poberatelia dôchodku, ktorých výška dôchodku nepresahuje 305,00 EUR (nepracujúci

poberatelia starobného, predčasného, invalidného dôchodku)** predložia k nahliadnutiu alebo rozhodnutie Sociálnej poisťovne o priznaní dôchodku v roku 2011 alebo rozhodnutie Sociálnej poisťovne o valorizácii dôchodku od 1. januára 2011, alebo potvrdenie Sociálnej poisťovne o výške poberaného dôchodku.

Zdroj: www.sala.sk Foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM