Veronika Zeiselová Samospráva

Posledné zastupiteľstvo pred voľbami: Hlasovať sa bude o dotáciách i miestnych daniach

Siedme riadne zasadnutie šalianskeho zastupiteľstva tento rok sa uskutoční vo štvrtok 30. októbra. Poslancov čaká niekoľko zaujímavých tém. Pozrite sa, akých!

Ilustračný obrázok k článku Posledné zastupiteľstvo pred voľbami: Hlasovať sa bude o dotáciách i miestnych daniach
Foto: Zuzana Jakubičková

Na predošlom zasadnutí, ktoré sa konalo 11. septembra, poslancov bol najdôležitejší bod voľba hlavného kontrolóra mesta. Vtedy sa staronovou kontrolórkou stala Ing. Alžbeta Sedliačiková, vďaka dvanástim hlasov poslancov.

Návrhy daní aj poplatkov za odpad

Aktuálne siedme mestské zastupiteľstvo má na programe rôzne zaujímavé témy. V úvode si poslanci a verejnosť budú môcť vypočuť správy z verejných obstarávaní. Dôležité sú návrhy všeobecne záväzných nariadení mesta, kde pre tento krát budú poslanci hlasovať o návrhu o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady na území mesta Šaľa.

Žiadajú dotácie od mesta

Následne poslancov čakajú dve veľké témy – hospodárenie mesta a majetkové záležitosti. Pri tejto príležitosti vystupuje aj konateľ spoločnosti Mestská tepláreň Šaľa, ktorý žiada úhradu straty. So žiadosťou o poskytnutie dotácie vystúpi aj referentka životného prostredia Edita Haládiková. Po nej sa na rad dostane zástupca primátora Jozef Mečiar, ktorý predkladá návrh na zriadenie participatívneho rozpočtu. Poslancov čaká aj hlasovanie o návrhoch na udelenie ocenenie mesta Šaľa, kde bolo navrhnutých päť občanov a dve združenia. V závere sa bude riešiť aj zriadenie nocľahárne pre bezdomovcov.

Zasadnutia mestského zastupiteľstva sa zúčastníme aj my a o dôležitých témach vás budeme informovať!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM