Komunálne voľby

Poslanec Marián Kéry bude kandidovať: Chce sa stať županom Nitrianskeho kraja

Do volebného súboja o kreslo predsedu samosprávneho kraja sa zapojí aj Marián Kéry. Chce zúročiť svoje nadobudnuté skúsenosti.

Ilustračný obrázok k článku Poslanec Marián Kéry bude kandidovať: Chce sa stať županom Nitrianskeho kraja
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

O post predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) sa bude uchádzať aj poslanec Národnej rady SR Marián Kéry. V tohtoročných voľbách do vyšších územných celkov sa tak stane protikandidátom súčasného viceprimátora Nitry Daniela Balka.

Je rozhodnutý

Kéry je krajským poslancom nepretržite od roku 2005 a v súčasnosti pôsobí aj ako podpredseda Nitrianskeho samosprávneho kra­ja.

„Svoje nadobudnuté skúsenosti by som chcel zúročiť pri riadení a manažovaní nášho kraja. Som rozhodnutý v najbližších voľbách zabojovať o pozíciu predsedu NSK,“ potvrdil svoju kandidatúru Marián Kéry.

Do volieb pôjde za stranu Smer-SD, ktorej členom je od roku 2001. „Určite pôjdem kandidovať za Smer-SD a samozrejme, že sa budem usilovať aj o podporu iných politických strán,“ dodal.

Ďalší kandidáti?

O kreslo predsedu NSK by mala zabojovať aj krajská poslankyňa Martina Holečková, ktorej kandidatúru už schválila Krajská rada KDH v Nitre. Počkať si ešte musíme na rozhodnutie celoslovenskej rady, ktorá ešte len bude zasadať.

Úradujúci župan Milan Belica zatiaľ svoju kandidatúru neohlásil. „Dosiaľ stále platí, že som sa nerozhodol, či budem kandidovať. Ako som povedal, ak sa rozhodnem, že áno, svoju kandidatúru médiám včas oznámim,“ zopakoval pre nitra.dnes24.sk súčasný predseda NSK Milan Belica, s tým, že v súčasnosti je jeho prioritou riadiť kraj tak, aby sa mu darilo a aby kvalitne napĺňal zákonom stanovené kompetencie.

Rozhodujúce je podľa jeho slov úspešne dokončiť aj tento volebný rok z hľadiska hospodárenia, nakladania s majetkom a finančného zdravia kraja.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM