Zlatica Gregorová Rôzne

Ponuka na marcový víkend: Vyberte si z našich tipov na podujatia v Šali a okolí

Pomaly sa k nám prikráda jarné počasie a to je znamenie, že sa začína raj pre záhradkárov. Víkendový čas je na tieto práce aj oddych ako stvorený.

Ilustračný obrázok k článku Ponuka na marcový víkend: Vyberte si z našich tipov na podujatia v Šali a okolí
Foto: Zlatica Gregorová

Popritom si nezabudnite vychutnať výlety do prírody alebo spoločnosť. Bude sa konať degustácia vína aj výtvarný workshop. Nachystané sú ja kinohity a športové zápasy.

KULTÚRA

9. marec 2019, 16.00 hod,, Močenok

III. ročníka Močenského štamprlíka

Obec Močenok, Pálenica Močenok, MO Slovenského zväzu záhradkárov Močenok a Slovenský rád rytierov destilátov pre verejnosť usporiadajú obľúbené podujatie v priestoroch obecného úradu. Na svoje si prídu milovníci ovocných destilátov aj súťažiaci, ktorí môžu získať zlatý, strieborné alebo bronzový diplom. Viac si môžete prečítať TU:

Chystajte si chuťové poháriky: Odštartuje 3. ročník Močenského štamprlíka

9. marec 2019, 9.00 hod., Šaľa

Workshop pre výtvarníkov

Členovia Klubu výtvarníkov Terra Wag pri Kultúrnom stredisku v Šali sa stretnú pri tvorivej činnosti. Lektorkou a prednášajúcou im bude Katarína Jahnová, ktorá výtvarníkom bližšie predstaví maľbu akrylovou farbou. Ich hlavným cieľom bude vytvárať rôzne abstraktné motívy.

ŠPORT

9. marec 2019, 10.00 hod., Futbalový štadión FK Slovan Duslo Šaľa

I. II. liga SŽ U15 ZsFZ 

FK Slovan Duslo Šaľa – CFM JA Centrum futbalovej mládeže Jozefa Adamca U-15

9. marec 2019, 12.00 hod., Futbalový štadión FK Slovan Duslo Šaľa

II. Liga MŽ U13 ZSFZ 16. kolo

FK Slovan Duslo Šaľa – CFM JA Centrum futbalovej mládeže Jozefa Adamca U-13

10. marec 2019, 14.30 hod.

III. LIGA TIPOS | 16.KOLO

FK Slovan Duslo Šaľa – FC Spartak a.s.

KINOTIPY KINA ŠAĽA

9. marec 2019, 20.00 hod.

Captain Marvel (Captain Marvel)

Stratená minulosť je klúč. Vojna je len začiatok. Príbeh pred Avengers. Štúdio Marvel predstavuje ďalšieho superhrdinu. Réžia: Anna Boden, Ryan Fleck  •  Hrajú: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Jude Law, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Lashana Lynch, Lee Pace, Gemma Chan, Clark Gregg, DeWanda Wise, Annette Bening, Mckenna Grace, Colin Ford, Chuku Modu, Robert Kazinsky, Rune Temte, Pete Ploszek, Ana Ayora, Algenis Perez Soto, Clayton Chitty, Emily Ozrey, Patrick Brennan, Adam Hartley

Film Captain Marvel nás zavedie do 90-tych rokov, doteraz nezmapovaného obdobia marvelovského univerza. Sleduje príbeh Carol Danversovej, ktorá sa z obyčajnej pozemskej dievčiny stane jednou z najmocnejších bytostí vo vesmíre. Keď galaktická vojna medzi dvoma mimozemskými rasami zasiahne aj Zem, Carol sa s malou skupinou spojencov ocitá uprostred konfliktu.

9. marec 2019, 17.30 hod.

Green Book (Green Book)

Inšpirované skutočným priateľstvom. Réžia: Peter Farrelly  •  Hrajú: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Don Stark, Brian Stepanek, P.J. Byrne, Iqbal Theba, Tom Virtue, Ninja N. Devoe, Daniel Greene, Paul Sloan, Joe Cortese, Johnny Williams, Montrel Miller, Martin Bats Bradford, Jim Klock, David Kallaway, Jenna Laurenzo, Sebastian Maniscalco, Emily LaGroue, Brian Hayes Currie, Ricky Muse

Green Book je inšpirovaný skutočným príbehom odohrávajúcim sa v šesťdesiatych rokoch v Amerike, ktorá nebola prívetivým miestom najmä pre pretrvávajúci rasizmus. Tony Lip (Mortensen) je taliansko-americký vyhadzovač z robotníckej triedy, ktorý príjme prácu šoféra pre Dr. Dona Shirleyho (Mahershala Ali), vysoko vzdelaného pianistu afroamerického pôvodu. Dvaja úplne odlišní ľudia sa tak spolu vydávajú na dvojmesačné koncertné turné do miest na juhu, kde je rasizmus ešte hlbšie zakorenený. No pred nimi samotnými sa otvára cesta k zmysluplnému a jedinečnému priateľstvu.

9. marec 2019, 15.30 hod., 10. marec 2019, 16.00 hod.

Psie veličenstvo (The Queen’s Corgi)

Strapatý a super rozkošný psí maznáčik si získal vďaka svojej milej povahe všetky srdcia v kráľovskom paláci. Réžia: Ben Stassen  •  Hrajú: Julie Walters, Sheridan Smith, Ray Winstone

Rex je najobľúbenejším psíkom v britskom kráľovskom paláci. Jedného dňa sa však stratí jeho psia láska. Rozhodne sa preto, že ju nájde a privedie naspäť. Opúšťa bezpečné zázemie kráľovských komnát a vydáva sa na dobrodružnú cestu . Za bránami paláca je život, ktorý dovtedy nepoznal. Túžba nájsť svoju stratenú lásku je silná a malý Rex to nevzdáva. Na svojej ceste objavuje nielen silu ozajstnej lásky a priateľstva, ale objaví najmä svoje naozajstné ja.

10. marec 2019, 18.00 hod.

Bojovníčky slnka(Les filles du soleil)

Nominácia na Zlatú palmu Cannes 2018 Réžia: Eva Husson  •  Scenár: Eva Husson  •  Kamera: Mattias Troelstrup  •  Hudba: Morgan Kibby  •  Strih: Emilie Orsini  •  Hrajú: Gol­shifteh Farahani, Emmanuelle Bercot, Evin Ahmad, Erol Afsin

Mladá právnička Bahar je na návšteve rodiny v Kurdistane. Pri útoku extrémistov zomiera jej manžel; ona sama a jej syn sa spolu s ďalšími ženami a deťmi stávajú rukojemníkmi islamistov. Niekoľko mesiacov po úspešnom úteku velí Bahar jednotke Bojovníčok slnka. Jej cieľom je dobyť mesto, kde ju postretla tragická udalosť, a získať späť svojho syna. Pri trojdennej ofenzíve ju sprevádza Mathilde, skúsená vojnová reportérka, ktorá sa zaoberá pohnutými osudmi kurdských bojovníčok a ich pevnými sesterskými putami. Film Bojovníčky slnka je sugestívnym pohľadom na hrdinstvo všedných ľudí vo vyhrotenej životnej situácii.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM