Zlatica Gregorová Správy

Pomáhajú z vďaky: Nové športovisko zveľaďujú ľudia z Krízového centra, FOTO

Ovál vyrastá neďaleko Základnej školy s materskou školou J. Murgaša v Šali. Mesto ním podporí aktivity mládeže aj širokej verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Pomáhajú z vďaky: Nové športovisko zveľaďujú ľudia z Krízového centra, FOTO
18
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Nové miesto na šport a relax začali pracovníci budovať pred pár týždňami a pokračujú i v súčasnosti. Okrem toho, že v areáli môžete vidieť žiariaci tartan, sú na ňom už aj namaľované bežecké dráhy, ktoré využijú milovníci behu a atletických disciplín.

Upravujú okolie

V čase našej návštevy sa stavenisko hemžilo nevídaným množstvom ľudí. Záhadu nám pomohol rozlúštiť šaliansky poslanec a vedúci Krízového centra v Šali Peter Gomboš, ktorý povedal, že keďže areál je čerstvo vybudovaný a potrebuje úpravu okolia, tak sa s ľuďmi z Krízového centra rozhodli, že chcú napomôcť tak, že upravia okolie za tartanovou dráhou. Aktivitu privítal aj riaditeľ základnej školy.

Centrum slávi 2. rok svojej existencie a pre jeho klientov aj s personálom to zďaleka nie je prvá výpomoc mestu a verejnosti. Čistili už aj brehy Váhu a zbierali odpadky aj pri ČOV vo Veči a nedávno stihli namaľovať parkovacie miesta. Pomáhajú tam, kde treba.

Podľa slov Petra Gomboša je evidentné, že práca ide brigádnikom od ruky. Tí vykopávali jamy kvôli zavlažovaniu ihriska. Neskôr by chceli vysiať trávu, ale to až po zavedení vodovodu. „Ráno po príchode na pracovisko som bol milo prekvapený, že ma čakalo 18 ľudí, ktorí ešte po debatách medzi sebou sa rozhodli brigádovať,“ skonštatoval Peter Gomboš.

Jedlo aj nealko

Za odmenu dostanú brigádnici občerstvenie a nealko nápoje a najmä získajú dobrý pocit, že pomohli a je za nimi kus urobenej práce. Peter Gomboš je rád, že už nie je vidieť hromadu ľudí bez domova i keď na niektorých, žiaľ, nemajú dosah, keďže nebývajú v Krízovom centre. Ako ďalej vedúci Krízového centra uviedol, nikdy ľudí bez domova nezatracuje, ale snaží sa dobrým slovom dotiahnuť ich k tomu, aby spolupracovali. Formou brigád chcú odplatiť verejnosti a mestu to, že klientov zariadenia podporujú jedlom, šatstvom a tým, čo potrebujú.

Vedia robiť

Chceme ukázať verejnosti, že robiť vieme a robiť aj chceme. Takto to naši ľudia pochopili a mám čo robiť, aby som usmerňoval skupiny a verím, že po skončení brigády bude vidno, že sme niečo urobili,“ uviedol Peter Gomboš.

Svojim klientom sa snažia pomáhať ako môžu. Druhé výročie sociálneho zariadenia neoslávia žoviálne, ale skromne a s vďakou počas decembrovej štedrej večere.

FOTO, Pomáhajú z vďaky: Nové športovisko zveľaďujú ľudia z Krízového centra
18
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM