Zlatica Gregorová Rôzne

Pomáhajú i pred Vianocami: Tohtoročný Šaliansky anjel vrcholí

Na začiatku bol dobrý nápad. Manželia Zlatí sa rozhodli, že budú pomáhať.

Ilustračný obrázok k článku Pomáhajú i  pred Vianocami: Tohtoročný Šaliansky anjel vrcholí
Zdroj: Jana Zlatá

Projektom pomôžu každému, kto pomoc potrebuje. Už štvrtý rok nezištne obdarúvajú. A chcú v tom naďalej pokračovať.

Hľadajú anjelov

Podľa slov organizátorky projektu Šaliansky anjel, Jany Zlatej, obdarovaných vyberajú na základe osobnej skúsenosti i podľa zoznamu sociálneho odboru Mestského úradu v Šali i Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny. Sú v ňom deti i dôchodcovia. Zverejnením tohto zoznamu sa začne hľadanie anjela každému z nich. Darček pre dieťa môže darovať každý sám podľa svojho vkusu a možností, alebo je možné poslať finančné prostriedky. V prvom roku projektu obdarovali 48 ľudí. V tomto roku ich je už 69.

„Deťom zo sociálne slabších pomerov, tým, ktoré často vyrastajú v neúplnej rodine,alebo žijú s rodičmi v jednej izbe. I tým deťom, ktoré trpia núdzou, pretože ich mama skončila ako práceneschopná. Pomáhame deťom, ktoré nemôžu za to, že ich rozvedený rodič na nich neplatí výživné,“hovorí organizátorka Jana Zlatá.

Darovať možno čokoľvek. Šatstvo, hračky, potraviny, sladkosti, školské, či športové potreby. Je dobré, ak sú darčeky v dobrom stave, nezničené, vhodné na používanie. Veľmi dobrým darčekom od anjela je i drogéria.

„Tohtoročný projekt sa úspešne blíži ku koncu. Veľkou pomocou je majiteľ miestneho obchodu Maťko, ktorý nám pomáhal dary preberať. Týmto sa mu chcem pekne poďakovať. Podarilo sa nám nájsť anjelov pre všetkých, ktorým sme chceli pomôcť. Teraz práve začíname s odovzdávaním darov deťom. Doručujeme ich my osobne“, hovorí Jana Zlatá.

Podporíte ich kúpou hrnčeka

Ak sa chcete zapojiť do tohto projektu, môžete si v týchto dňoch zakúpiť šálky s emblémom Šalianskeho anjela. V stánku na Vianočných trhoch v Šali. Stoja 4,50 Eur. Dve eurá z uvedenej sumy idú na nákup potravín pre deti.

Pomáhajú i pred Vianocami: Tohtoročný Šaliansky anjel vrcholí
4
Galéria
Zdroj: Jana Zlatá
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM