Zlatica Gregorová Rôzne

Polyfunkčný objekt mení vizáž: Byty budú hotové už čoskoro

V Šali prestavujú bývalú tržnicu. V poslednom čase chátrala a tak jej našli nové využitie.

Ilustračný obrázok k článku Polyfunkčný objekt mení vizáž: Byty budú hotové už čoskoro
Foto: Zlatica Gregorová

V budove vznikajú nové byty. Tie by aspoň čiastočne pokryli dopyt po bývaní v meste Šaľa. Po tom, čo stavebníci oznámili svoj zámer vybudovať ich, dostali stavebné povolenie. Dnes už objekt radikálne mení výzor a onedlho sa tu už bude môcť bývať. Že ide o bývalú tržnicu pripomínajú už len opustené plechové predajné pulty v jej blízkosti.

Dvojizbové byty a jeden trojizbák

Celému objekt dáva netradičný vzhľad už aj samotná strecha, pod ktorou obydlia vznikajú. K bytom budú prislúchať i parkovacie miesta. Celkovo trinásť bytov bude disponovať predsieňou, kúpeľňou spolu s WC, samostatným WC. Dvanásť bytových jednotiek bude dvojizbových a jeden byt bude trojizbový. Prestavbou objekt získa nové využitie, modernejší vzhľad a ponúkne strechu nad hlavou budúcim obyvateľom nášho mesta.

Čoskoro budú skolaudované

V týchto dňoch už Mesto Šaľa oznámilo začiatok kolaudačného konania. Kolaudovanie stavby navrhli jej majitelia Spoločnosť KASI-X SLOVAKIA spol. s.r.o. začiatkom mája. Mesta Šaľa na jeho webe, sala.sk „oznamuje začatie kolaudačného konania dotknutým orgánom a organizáciám a všetkým známym účastníkom konania a súčasne nariaďuje o predloženom návrhu ústne pojednávanie spojené s miestnym zisťovaním na deň 14.06.2017 o 10­.00 hodine so stretnutím pozvaných na Mestskom úrade v Šali, na stavebnom úrade, 3. poschodie, miestnosť č. 311. Účastníci kolaudačného konania a dotknuté orgány a organizácie môžu svoje námietky uplatniť najneskôr pri ústnom pojednávaní, inak sa na ne nebude prihliadať.“

Každý účastník tohto konania sa môže pozrieť do stavebných podkladov v priestoroch Mestského úradu Šaľa počas pracovných hodín, uvedených na stránke úradu.

Polyfunkčný objekt mení vizáž: Byty budú hotové už čoskoro
5
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM