Slávka Kellová Rôzne

Policajti opäť na cestách

Od pondelka 6. júna do nedele 12. júna 2011 prebehne na slovenských cestách ďalšia dopravno-bezpečnostná akcia medzinárodnej stavovskej organizácie Tispol, ktorá združuje služby dopravnej polície európskych štátov.

Júnová týždňová dopravno-bezpečnostná akcia je zameraná na kontrolu požívania alkoholu a iných návykových látok účastníkmi cestnej premávky. Teda nielen vodičov automobilov, ale aj motocyklistov, cyklistov a chodcov. Do celoeurópskej dopravno-bezpečnostnej akcie sa zapoja policajti na celom území Slovenska.

Cieľom dopravno-bezpečnostnej akcie je pozitívne ovplyvnenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, predovšetkým na úsekoch s najväčšou nehodovosťou. Počas podobnej celoeurópskej dopravno-bezpečnostnej akcie v apríli tohto roka, šoférovalo pod vplyvom alkoholu 112 vodičov motorových vozidiel a 65 vodičov nemotorových vozidiel. Jeden nemotorový účastník bol dokonca pod vplyvom inej návykovej látky. Slovenskí dopravní policajti sa okrem kontrol na požívanie alkoholu a iných návykových látok u účastníkov cestnej premávky zamerajú na všetky priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Rovnako aj na vodičov, ktorí hrubým spôsobom porušujú dopravné predpisy a svojou jazdou ohrozujú iných účastníkov na cestách.

V poslednom období nehodovosť na našich cestách klesá. K 6. júna 2011 od začiatku roka 2011 polícia zaznamenala 6 216 dopravných nehôd, čo je o 2 275 nehôd menej ako v rovnakom období v minulom roku. Polícia od začiatku roka eviduje 2 264 ľahko zranených, 394 ťažko zranených a 123 usmrtených osôb pri dopravných nehodách. Polícia bude aj v budúcnosti organizovať dopravno-bezpečnostné akcie, aby pozitívne ovplyvňovala bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, znižovala nehodovosť, zranenia a úmrtnosť na cestách.

zdroj: KPZR foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM