Rastislav Búgel Krimi

Policajti na razii v šalianskom byte: Granát, plynové pištole a vrecúško s bielym práškom!

Policajti smerovali do Šale. Dôvodom bola prehliadka jedného z bytov. Pozrite sa, čo všetko pri razii našli.

Ilustračný obrázok k článku Policajti na razii v šalianskom byte: Granát, plynové pištole a vrecúško s bielym práškom!
Zdroj: TASR

Na základe príkazu Okresného súdu Galanta bola vo štvrtok 18.februára v ranných hodinách vykonaná v Šali domová prehliadka a prehliadka nebytových priestorov. “V byte na Partizánskej ulici kriminalisti zaistili 1 vrecko s neznámou bielou kryštalickou látkou. Podľa predbežného testu by malo ísť o pervitín. Okrem toho boli zaistené prázdne injekčné striekačky, ktoré boli pôvodne zatavené, digitálna váha, mobilné telefóny, notebooky, dve plynové pištole a malokalibrové náboje,“ informuje Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Prehliadka pokračovala aj mimo samotného bytu. “V garáži boli nájdené dve sklenené fajky slúžiace na inhalovanie drog a rôzne prostriedky a pomôcky na užívanie mäkkých a tvrdých drog. Taktiež bol na mieste nájdený granát s rozbuškou, ktorý prevzal pyrotechnik a previezol k zneškodneniu,“ informuje nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Ako informovala polícia, všetky zaistené veci budú zaslané na expertízu. “Z drogovej trestnej činnosti je podozrivý 27 ročný muž zo Šale. Z doterajšieho vyšetrovania vyplynulo, že podozrivý mal drogy distribuovať ďalším konzumentom. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície zo Šale začal trestné stíhanie vo veci zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi,“ informuje Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ v Nitre. Ako ďalej informovala, v prípade preukázania viny súdom hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM