Rastislav Búgel Krimi

Policajti hrdinami: Z horiaceho domu zachránili muža, ktorý odmietal pomoc

Policajti naplnili slová prísahy. Život zachránili mužovi, ktorý sa nachádzal v horiacom dome.

Ilustračný obrázok k článku Policajti hrdinami: Z horiaceho domu zachránili muža, ktorý odmietal pomoc
Zdroj: TASR

“Vo štvrtok, 3. 3. pri služobnom zákroku zachraňovali život miestnemu mužovi (obec Trstice). V poobedných hodinách zalarmoval záchranné zložky starosta obce. Policajtom oznámil, že v horiacom dome sa nachádza muž s popáleninami na nohách a jeho život je v ohrození. Požiar si mala osoba založiť sama z novinového papiera,“ informuje krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Dráma však pokračovala. “Po zásahu dobrovoľných hasičov, ktorí požiar uhasili, sa jeden z policajtov, kpt. Mgr. Ján Jánoš, snažil nadviazať s mužom stojacim pri okne kontakt. Druhý policajt, por. Bc. Tomáš Kis, preveril všetky prístupové trasy do domu a po zvážení všetkých okolnosti, využil oprávnenia, ktoré mu ukladá zákon,“ informuje Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Práve v tomto prípade bol vhodný čas na obetavú pomoc. “Neodkladnosť situácie a fakt, že muž na výzvy policajtov vôbec nereagoval, prinútili policajtov k tomu, že spolu s dobrovoľnými hasičmi pristavili k domu rebrík a násilím vošli cez okno do izby. Pri záchrane odmietal pomoc a aktívne sa bránil. Okamžitým zásahom muža spacifikovali a odovzdali do rúk záchranárom. Pri zásahu sa nik nezranil. Po zákroku policajti informovali o celej situácii príbuznú muža a odovzdali jej kľúče od domu,“ informuje krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM