Zlatica Gregorová Iné športy

Poďte si zašportovať: Onedlho štartuje "Zabehni čo najďalej"

Šport má v Šali veľkú tradíciu. Okrem hádzanárov tu pôsobia aj futbalisti, plavci, voltižéri, stolní tenisti a ďalší, ktorí úspešne reprezentujú.

Ilustračný obrázok k článku Poďte si zašportovať: Onedlho štartuje "Zabehni čo najďalej"
66
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Aj šalianska radnica či občianske združenia sa chopili príležitostí a postupne opravili zanedbané hracie plochy a vytvorili nové ihriská. Mesto sa môže pochváliť aj bežeckou dráhou, ktorú môžno využívať na beh či atletiku. Aj na týchto miestach si verejnosť môže posilňovať zdravie.

Už o pár dní ( 23.- 30. september 2019) sa bude konať Európsky týždeň športu. Zapoja sa do neho aj Šaľania a vybehnúť môžu aj na spomínané miesta.

Buď aktívny

Podujatie „je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu a fyzickej aktivity v celej Európe. V roku 2019 pobeží už jeho 5. ročník. Hlavnou témou kampane ostáva „#BeActive“, ktorá má nabádať k pohybu, a to nielen počas Európskeho týždňa športu, ale po celý rok,“ uvádza Národné športové centrum – Národný koordinátor podujatia na svojom webe.

Zabehni čo najďalej

Do podujatia sa môžu zapojiť aj školy so svojimi akciami. Už v pondelok 23. septembra 2019 sa bude na Základnej škole J. C. Hronského v Šali konať podujatie Zabehni čo najďalej. Organizátori pozývajú verejnosť, aby sa zúčastnili behu od 10.00 hod. do 16. 00. hod.

„Cieľom k je zatraktívniť beh a športové aktivity a prilákať mládež a širokú verejnosť k aktívnemu pohybu. Zapojte sa aj Vy do bežeckej štafety a prispejte svojimi zabehnutými kilometrami,“ pozýva učiteľský kolektív školy.

Vo fotogalérii uvidíte zábery z nedávneho Run of Titans v Šali.

Foto: ilustračné

Šaľania sa rozlúčili s letom: Decká nadchol prekážkový beh, FOTO
66
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM