Zlatica Gregorová Samospráva

Podpora opatrovateľkám: V Trnovci nad Váhom získali takmer 60-tisícovú dotáciu

Snáď každej zo šalianskych samospráv leží na srdci starostlivosť o dôchodcov. Po odpracovaných rokoch si vychutnávajú zaslúžený odpočinok.

Ilustračný obrázok k článku Podpora opatrovateľkám: V Trnovci nad Váhom získali takmer 60-tisícovú dotáciu
14
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Mnohí však nemajú šťastie, že bývajú spolu so svojimi deťmi. Alebo aspoň v ich blízkosti. Ak sú dôchodcovia samostatní, vedia sa o seba postarať, dokiaľ ich rodina nenavštívi. Ak však majú zdravotné problémy, je dobré, keď majú naporúdzi opatrovateľku. Zamestnankyňa obce, ktorá pomôže s dennou obsluhou dôchodcu a postará sa o to, aby mal všetko potrebné k dispozícii.

Využili výzvu

Takáto služba nie je povolaním, ale poslaním a ak ju robí ten, kto má rád ľudí, výsledok je vidieť na spokojnosti občana. Začiatkom roka sa do výzvy Podpora opatrovateľskej služby s investičnou prioritou Zlepšenie prístupu k cenovo prístupným, trvalo udržateľným a kvalitným službám vrátane zdravotnej starostlivosti a sociálnych služieb všeobecného záujmu zapojil aj Trnovec nad Váhom.

Poskytovateľom je Implementačná agentúra Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, ktorá v súvislosti s výzvou informuje, že „zo zdrojov Európskej únie je vyčlenených na výzvu 50 000 000 eur, z toho 47 430 250 eur je vyhradených pre menej rozvinuté regióny a pre viac rozvinuté regióny 2 569 750 eur.“ O dotáciu sa mohli uchádzať verejní (obec) aj neverní poskytovatelia týchto služieb."

Získali plnú sumu

Trnovecká samospráva nepremeškala príležitosť a do výzvy sa zapojila vo februári 2019. Podľa informácií, ktoré zverejnila obec Trnovec nad Váhom na svojom webe sa nenávratný finančný príspevok podarilo získať. „Obec získala príspevok v maximálnej možnej výške v sume 58 983,60 rur, teda 100% požadovanej sumy. Tieto finančné prostriedky budú použité na poskytovanie opatrovateľskej služby v domácnosti kva­lifikovanou opatrovateľkou.“

Vo fotogalérii uvidíte zábery zo šalianskeho stacionára.

Foto: ilustračné

Šaliansky stacionár vítal verejnosť: Klienti si oddýchnu aj sa zabavia, FOTO
14
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM