Zlatica Gregorová Rôzne

Po zime si cesty a chodníky pýtajú svoje: Začínajú sa opravné práce

Po zime a roztopení posledného snehu sa vynárajú jamy a výmole na cestách. Vznikajú najmä vďaka tuhej zime a mrazom.

Ilustračný obrázok k článku Po zime si cesty a chodníky pýtajú svoje: Začínajú sa opravné práce
Foto: Zlatica Gregorová

Cestné komunikácie II. a III. triedy v okrese Šaľa má na starosti Regionálna správa a údržba ciest Nitra, a s. Pod túto spoločnosť patrí aj Cestmajsterstvo Šaľa. S prichádzajúcou jarnou sezónou a čoraz väčším odhaľovaním dier a výmoľov nás zaujímalo, či cestári už vyšli do ulíc a začali pomaly s opravovaním deravých úsekov. Nášmu portálu odpovedala cestmajsterka Klaudia Braunová: „Pomaly začíname s opravou ciest. V týchto chvíľach diery vypĺňame obalovou zmesou. Pracujeme teraz na komunikáciách mimo Šale, keďže i tie máme vo svojej starostlivosti. Dávame do poriadku i krajnice pri cestách. Hneď, ako sa nám podarí sprevádzkovať vyspravovaciu súpravu, pustíme sa do opráv cestných komunikácií v Šali,“ hovorí cestmajsterka Klaudia.

Diery na cestách i nebezpečné konáre

Podľa Klaudie Braunovej aktuálne orezali vytrčajúce konáre do cesty na Vlčanskej ulici. Tie predstavujú nebezpečenstvo pre vodičov automobilov. Výškové práce s technikou na to určenou majú vo svojej náplni práce. V súvislosti s touto cestou, plánujú ďalšiu úpravu na Vlčanskej ulici, medzi Olympiou a kvetinárstvom. Chcú ju zabezpečiť tak, aby oprava nespôsobila dopravný kolaps v tejto časti mesta. V súčasnosti prebiehajú rôzne súťaže ohľadom viacerých úsekov ciest v okrese Šaľa, napr.: spojovacia časť na Žihárec, pozornosti neunikne ani obec Neded, ako i cesta v obci Tešedíkovo. Tu všade bude asfaltová pokrývka.

Mestské komunikácie

Čo sa týka mestských komunikácií, podľa referenta dopravy a technických činností na MsÚ Šaľa, Miroslava Políčka, približne do dvoch týždňov začnú v meste s priebežnými opravami výmoľov a jám po zimnej sezóne. Väčšie výmole zasypávajú, na tie menšie použijú tryskovú metódu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM