Zlatica Gregorová Futbal

Po ženách neštartujú ani žiacke futbalistky: Šalianskemu futbalu konkuruje hádzaná

Futbalu sa v Šali venujú na žiackej aj dospelej úrovni. Situácia v tomto športe však v súčasnosti vôbec nie je ružová.

Ilustračný obrázok k článku Po ženách neštartujú ani žiacke futbalistky: Šalianskemu futbalu konkuruje hádzaná
Foto: Zlatica Gregorová

Počas leta sa na šalianskom futbalovom štadióne uskutočnil Futbalový tábor. Zúčastnili sa ho malí chlapci a dokonca aj dievčatá. Ide o dôkaz, že v našom meste vyrastá športová mlaď, ktorá sa pri dobrom vedení a osobnej vytrvalosti postará o ďalší futbalový rozkvet. Kým v minulosti slávili šalianske futbalistky veľké úspechy, do novej sezóny už nenastúpili. Prezident futbalového klubu Marián Krištof v auguste tohto roka pre náš portál povedal, že pre nízky počet hráčok ich nemohli prihlásiť do súťaže. Vtedy smutne konštatoval, že aj v žiackom futbale očakávajú problémy.

Nízky počet

Bohužiaľ, predtuchy Mariána Krištofa sa naplnili. Začiatok novej sezóny odštartoval, ale bez účasti šalianskych žiačok. V súčasnosti je tento šport v nepriaznivej situácii. Príčinu sa nám pokúsil vysvetliť Marián Krištof. „Vedenie klubu veľmi mrzí situácia, ktorá nastala aj v dievčenskom futbale. Šalianske žiačky boli riadne prihlásené klubom do súťaže pre rok 2018/2019. Rátalo sa s tým, že dievčatá budú reprezentovať klub a v neskorších rokoch by znovu  oživili ženský futbal v Šali. Žiaľ, situácia je taká, že od júla – augusta chodilo na tréning menej ako päť hráčok a s týmto počtom sa družstvo zložiť nepodarilo.“

Ako pokračuje Marián Krištof, aj vedenie klubu a tréner, všetci sa snažili o to, aby dievčatami doplnili tím minimálne do počtu, s ktorým by mohli súťažiť. To sa im však napriek veľkej snahe nepodarilo.

Tvrdá konkurencia

„Eufória ženského futbalu skončila s financiami, ktoré chýbajú v celom športe a taktiež treba konštatovať, že v Šali futbalu konkuruje dievčenská hádzaná. Vedenie malo záujem udržať aspoň dievčenský futbal, ale dievčat na tento šport je v Šali málo,“ konštatuje na záver prezident klubu Marián Krištof.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM