Správy

Po sedačkách z kina sa len zaprášilo: Predali sa takmer všetky kusy!

Mesto rozbehlo veľkú rekonštrukciu. Rozhodlo sa predať staré sedačky z kina.

Ilustračný obrázok k článku Po sedačkách z kina sa len zaprášilo: Predali sa takmer všetky kusy!
Zdroj: Mesto Šaľa

Mesto Šaľa nedávno zverejnilo oznam o predaji starých sedačiek z kina. Netrvalo dlho a kreslá našli nových majiteľov.

„Po zverejnení oznamu o možnosti odkúpiť si kúsok histórie kina prejavilo záujem o kúpu sedačiek 52 žiadateľov. Rýchlosť akou sa ozvali nadšenci retro štýlu bola prekvapujúca. Už za necelý deň po zverejnení oznamu bolo mestu doručených vyše 20 žiadostí. Nie všetkým však mesto mohlo vyjsť v ústrety, pretože najväčší záujem bol o samostatné krajové jednosedačky. Tých však bolo len 10 ks," informuje mesto Šaľa.

Množstvo ľudí prejavilo záujem aj o trojsedačky. Pri demontáži sa však zistilo, že boli v celkoch po 4 a 5 kusov. Ako dodala radnica, to však mnohým záujemcom priestorovo nevyhovovalo.

„Uspokojených teda bolo 39 žiadateľov, ďalší 4 buď zrušili svoju rezerváciu alebo si jednoducho len neprišli po rezervované sedačky, čo nás mrzí, pretože následne sa síce niekoľko podarilo ponúknuť ešte žiadateľom v poradí, ale nie všetky. Predalo sa celkom 322 ks z 341 ks demontovaných sedačiek," dodáva mesto Šaľa.

Záujem mali prevažne Šaľania, no našli sa aj záujemcovia z Kráľovej nad Váhom, Tešedíkova, Trnovca nad Váhom, Ivanky pri Dunaji a aj z Galanty a iných kútov Slovenska.

„Najviac sedačiek poputovalo do Obce Jahodná, kde prebieha obnova miestneho kultúrneho domu a sedačkám z nášho kina sa potešili. Rekonštrukčné práce na Kultúrnom dome v Šali pokračujú a už na jeseň budúceho roka sa môžeme tešiť na zmodernizované priestory aj kinosály," informuje radnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM