Peter Štrbo Hádzaná

Po Lukačínovi sa lúčia so Šaľou aj Pileková s Vidiečanovou

Hádzanárky Dusla Šaľa tento rok ukončili na výbornej striebornej priečke a len krôčik im chýbal od zisku Slovenského pohára. Napriek prehre vo finálových súbojoch o titul i slovenský pohár vládne podľa sekretára Dusla Ladislava Kovácsa v klube s uply

//„Sezónu môžeme hodnotiť pozitívne. Máme na to tri dôvody. Omladili sme družstvo, napriek absenciám zranených hráčok Veselkovej, I. Bahýlovej, L. Weibelovej a Pócsíkovej sme hrali celkom solídne, navyše medaila má vždy svoju hodnotu a pre mesto ako Šaľa je to úspech,“ //uviedol pre agentúru SITA sekretár Dusla Ladislav Kovács.

Finálové súboje vyzneli jednoznačne v prospech Michalovčaniek, ktoré zdolali chemičky dvakrát rozdielom deviatich a raz desiatich gólov. „Samozrejme musím uznať, že naša hra nie je ako za čias, keď sme mali sedem – osem reprezentantiek. Náš súper má napríklad v kádri štyri legionárky a preňho bola povinnosť hrať lepšie ako my. Priznám sa, keď nám vypadli spomenuté hráčky, mal som strach. Obával som sa, že skončíme niekde za Partizánskym. Z tohto pohľadu je finálová účasť naším úspechom,“ tvrdí dlhoročný funkcionár šalianskeho klubu.

V Šali sa rozlúčili s trénerom Michalom Lukačínom, ktorý mieri do nemeckého Halle. Jeho nástupca ešte nie je známy. „Zatiaľ sme oslovili niekoľko potenciálnych kandidátov. Najbližšie dni ukážu, s kým sa dohodneme,“ nechcel Kovács ešte konkretizovať mená, ktoré prichádzajú v tejto súvislosti do úvahy. O odchode obľúbeného šalianskeho trénera sme písali v článku [link=www.sala24­.sk/clanky?ex­tend.131983_Lu­kacin-po-sezone-konci-na-lavicke-Sale,–mieri-do-Nemecka!]Lukačín po sezóne končí na lavičke Šale, mieri do Nemecka![/link]

Známe sú však už dve zmeny v hráčskom kádri Dusla. Ten opúšťajú krídelníčky Simona Pileková a Lenka Vidiečanová, píše sa na portáli slovakhandball.sk. „Pileková ide hrať do Nemecka druhú najvyššiu súťaž a Vidiečanová končí so zdravotných dôvodov. Rada by pokračovala, ale nedovolia jej to problémy s kolenom,“ dodal sekretár Dusla. Príchody nových posíl ešte nie sú dotiahnuté. Slovenská reprezentantka Simona Pileková má za sebou vydarenú sezónu, ktorú korunovala aj úspechom na vyhlasovaní najlepších hádzanárok Slovenska, keď sa stala najlepšou pravou krídelníčkou v krajine. Viac ste sa mohli dočítať v článku [link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.130452_Had­zana:-Pilekova-najlepsou-pravou-kridelnickou-na-Slovensku]Hádzaná: Pileková najlepšou pravou krídelníčkou na Slovensku![/link].

[blockquote]sa­la24.sk/slovak­hanball.sk/si­ta Foto: Milan Pospiš[/blockquote]

odchadzajuce_hracky
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM