Zlatica Gregorová Kultúra

Plesový víkend prichádza: V okrese si užijete poriadnu zábavu aj kinohity

Polovica januára je za nami a prichádza čas na ďalšiu zábavu. Pre toto obdobie je typické fašiangové hodovanie aj pretancované noci.

Ilustračný obrázok k článku Plesový víkend prichádza: V okrese si užijete poriadnu zábavu aj kinohity
Zdroj: TASR

Vychutnajte si aj vy dve takého podujatia priamo v našom okrese. Okrem toho sa môžete tešiť na filmové hity.

KULTÚRA

18.január 2020, 19.00 hod., Močenok

V. ročník OBECNÉHO PLESU

Obec Močenok pozýva na tradičné spoločenské podujatie. Účastníci plesu sa budú zabávať v spoločenskej sále močenského obecného úradu. Do spevu a tanca budú hrať skupiny Profil a Cimbalovka z Vracova. Organizátori pripravili degustáciu vína Petra Pápaya ako aj bohatú tombolu. Návštevníci môžu navštíviť aj fotokútik.

18.január 2020, 19.00 hod., Trnovec nad Váhom

1. PLESOVÁ ZÁBAVA

Hostiteľom premiérového podujatia pre občanov dediny je starosta Oliver Berecz. Vo veľkej sále miestneho kultúrneho strediska sa môžu návštevníci dosýta zabaviť pri tanci a speve.

KINOTIPY

18.január 2020, 20.00 hod. a 19.január 2020 18.00 hod.

Príliš osobná známosť (Príliš osobná známosť)

Réžia: Marta Ferencová  •  Scenár: Marta Ferencová, Eva Urbaníková  •  Kamera: Mário Ondriš  •  Hrajú: Eliška Balzerová, Tatiana Dyková, Petra Hřebíčková, Ľuboš Kostelný, Marián Mitaš, Janko Popovič Volarič, Branislav Trifunovičí

Film prináša príbehy troch žien, ktoré sa poznajú, alebo sa spoznajú. Spája ich priateľstvo, muž a malé, päťročné dievčatko. Simona (Tatiana Dyková) si nanovo buduje život po tom, čo sa rozvedie a syn sa rozhodne žiť s otcom. Natáliu (Petra Hřebíčková) si nájde láska v podobe vdovca s malou dcérkou a obetavou babkou. A Eva (Eliška Balzerová) aj v dôchodkovom veku zisťuje, že do jej života stále patrí láska partnerská, nielen tá k vnučke.Úsmevný, miestami dojímavý príbeh je dôkazom toho, že spôsobov lásky je toľko, koľko je ľudí na zemi. Že niekedy stačí málo, aby sa z kratochvíle vyvinul pevný vzťah, a ešte menej stačí na to, aby sa starostlivo vyskladané šťastie rozbilo na tisíc kúskov.

18.január 2020, 18.00 hod.

Cats (Cats)

Dnes večer dostane jedna jediná mačka šancu prežiť nový život. Legendárny muzikál Cats sa dočkal filmového spracovania. Oscarový režisér Tom Hooper (Králova reč, Bedári) sa obklopil tými najlepšími hercami, spevákmi a tanečníkmi a sľubuje nezabudnuteľný divácky zážitok.

Príbeh sa odohráva na legendárnom mačacom bále, ktorý sa odohráva raz ročne a jedna vybraná mačka na ňom vždy dostane šancu na nový život. Voľbu sprevádza tá najstaršia z nich, pravidlá pozná snáď len ona, ale všetci sa snažia, čo im schopnosti a sily stačia, aby sa práve oni stali tými vyvolenými.

18.január 2020, 16.00 hod. a 19.január 2020, 16.00 hod.

Dolittle (Dolittle)

Réžia: Stephen Gaghan  •  Hrajú: Robert Downey Jr., Tom Holland, Rami Malek, Emma Thompson, Marion Cotillard, Kasia Smutniak, Ralph Fiennes, Michael Sheen, Selena Gomez, Antonio Banderas, John Cena, Carmen Ejogo, Craig Robinson, Jessie Buckley, Octavia Spencer, Jim Broadbent, Kumail Nanjiani, Frances de la Tour, Nick Mohammed, Elliot Barnes-Worrell, Clive Brunt, Oliver Coopersmith, Melanie Hudson

Príbeh výnimočného muža, pozoruhodného najmä tým, že si oveľa viac rozumel so zvieratami ako s ľuďmi. A to doslova. Náš doktor Dolittle avšak nie je nudný veterinár, ale stopercentný dobrodruh, po ktorého boku sa nudiť určite nebudete.

19.január 2020, 20.00 hod.

Na nože (Knives Out)

Réžia: Rian Johnson  •  Hrajú: Daniel Craig, Chris Evans, Lakeith Stanfield, Ana de Armas, Michael Shannon, Don Johnson, Jamie Lee Curtis, Toni Collette, Katherine Langford, Christopher Plummer, Jaeden Martell, Riki Lindhome, Raúl Castillo, Edi Patterson, Noah Segan

Keď slávneho autora detektívok Harlana Thrombeyho (Christopher Plummer) nájdu mŕtveho v jeho sídle tesne po oslave 85. narodenín, na mieste činu sa záhadne objaví svojrázny a šarmantne neodbytný detektív Benoit Blanc (Daniel Craig). Postupne sa zoznamuje s členmi rozhádanej excentrickej rodiny aj s oddaným služobníctvom, aby rozmotal sieť dômyselne utkanú zo lží a poloprávd a vylovil z nej pravdu o smrti starého pána.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM