Zlatica Gregorová Iné športy

Plavci zo Šale bodovali na Svetovom pohári: Pokorili aj viaceré rekordy!

Šalianski plavci majú za sebou mnoho úspechov. Vďaka trpezlivosti a poctivým tréningom sa im darí stáť na prvých priečkach.

Ilustračný obrázok k článku Plavci zo Šale bodovali na Svetovom pohári: Pokorili aj viaceré rekordy!
5
Galéria
Zdroj: Hurrican Šaľa

Nedávno absolvovali 1. kolo Svetového pohára v maďarskom Egri a opäť triumfovali. Viac nám o účasti na pretekoch povedal riaditeľ šalianskej plavárne a trénera Športového klubu HURRICAN Šaľa Patrik Ščasný.

Ohromili konkurenciu

„Senzačné výsledky našich plavcov z Hurrican Šaľa, ohromili zahraničnú konkurenciu, aj domáce publikum. Účasť bola najväčšia za posledné roky, plaváreň praskala pod ťarchou 18 krajín, 83 klubov s vyše 600 plavcami,“ uviedol Patrik Ščasný.

Podľa trénerových slov prvou bojovníčkou bola Sára Suba, ktorá sa pripravuje na Majstrovstvá sveta juniorov v Egypte. Vo svojej prvej disciplíne priniesla klubu zlatú medailu a hneď aj s novým slovenským rekordom! „ Pre 14-ročné dievča je to nepredstaviteľný výkon, zdolať sedem rokov trvajúci ženský rekord. Druhá medaila sa nám podarila na záver a mala taktiež zlatú farbu. Treba dodať, že i keď je to medzinárodný klubový pohár, Sára bola jedinou medailistkou v zastúpení Slovenska,“ dodal Patrik Šasný.

Výsledky našich plavcov

Sára Suba

50rp/17,16s nový osobný, kategóriový, Slovensky rekord!!!

50pp/18,91s nový osobný, kategóriovy rekord a tesne za slovenským rekordom

50bf/23,48s nový osobný, kategóriový rekord, tesne za Srr

100pp/42,85 nový osobný, kategóriový rekord, tesne za SRr

Peter Takáč, podľa slov trénera Ščasného, potvrdzoval svoju pripravenosť a na všetkých štartoch si zlepšil osobné rekordy. Hlavným cieľom bolo zaplávať limity pre účasť na Msj, čo mu aj vyšlo. „Peter je odhodlaný zaujať svoje pevné miesto, držíme mu palce,“ povedal tréner.

100pp/40,51s new OR, limit A pre účasť na MSj v Egypte

200pp/1:30,74s new OR, limit A pre účasť na MSj v Egypte

400pp/3:23,61s new OR, limit B pre účasť na MSj v Egypte

Alexandre Sliškovej sa po chorobách podarilo získať dobré výsledky. „Rapídne si dokázala zlepšiť svoje osobné rekordy a zaplávať aj limity i keď je na účasť na MSj ešte mladá a musí si ešte rok počkať, avšak už teraz plní limity a je to jedna z nádejí Slovenska,“ pyšne hodnotí Patrik Ščasný.

50bf/24,83s new OR, limit B

200pp/1:47,13s new OR,Kat.R, limit B

100pp/46,91s new OR, limit B

100bf/54,86s new OR, limit B

50pp/21,65s new OR, limit B

Nováčik s výsledkami

Tereza Chovancová prestúpila z iného šalianskeho klubu a už aj prichádzajú prvé výsledky. Podľa trénera chytila Tereza druhý dych a motiváciu. Podarilo sa jej zaplávať 2 nové osobné rekordy a nominovať sa na MSj v Egypte.

 50bf/24,60s new OR, limit B

100bf/53,81s

 200bf/1:58,03s new OR, Kat.R, limit B

Katarína Zlatošová prekvapila. „Svojím zlepšením na jednotlivých disciplínach sa zlepšovala nie o stotiny, ale niekoľko sekúnd. Katka sa zároveň dostala bližšie k slovenskej špičke a sme presvedčení, že bude atakovať v budúcnosti cenné kovy,"informuje tréner.

50bf/27,22s new OR

200pp/2:00.29 new OR

100pp/54,22s new OR

50pp/24,21s new OR

„Môžeme konštatovať,že sme úspešne zabojovali, získali sme 2 zlaté kovy. Vytvorili 6 nových kategóriových rekordov. A zaplávali 14 nominačných limitov na Majstrovstvá sveta juniorov v Egypte. Spomedzi slovenských výprav sme sa stali bezkonkurenčnymi,“ hodnotí Patrik Ščasný. Najbližšie plavcov čaká 2. kolo Svetového pohára v Taliansku, kde sa veľmi tešia, ako opäť prekvapia.

Foto: ilustračné

Plavci zo Šale bodovali na Svetovom pohári: Pokorili aj viaceré rekordy!
5
Galéria
Zdroj: Hurrican Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM