Zlatica Gregorová Rôzne

Petíciu obyvateľov Hornej ulice zamietli: Ako dopadla anketa mesta?

Problematika Hornej ulice v Šali pokračuje. Po oznámení mesta, že chcú ulicu zrekonštruovať, sa časť obyvateľov začala búriť. Ako to vyzerá dnes?

Ilustračný obrázok k článku Petíciu obyvateľov Hornej ulice zamietli: Ako dopadla anketa mesta?
Foto: Zlatica Gregorová

Nejde totiž len o opravu komunikácie, ale i predpokladanú likvidáciu predzáhradiek obyvateľov, o ktoré by pravdepodobne prišli. Plánujú tam vybudovať ďalšie parkovacie miesta.

Petícia proti výstavbe nových parkovacích miest bola podľa vyjadrenia hlavnej kontrolórky mesta Šaľa, Alžbety Sedliačikovej zamietnutá. O tomto stanovisku informovala hlavná kontrolórka na januárovom zasadnutí MsZ. Už v novembri 2016 sa uskutočnilo verejné rokovanie zástupcov mesta Šaľa a dotknutých obyvateľov Hornej ulice. Tí dostali možnosť verejne prezentovať svoj názor. Boli im predstavené tri možnosti plánovanej rekonštrukcie Hornej ulice. Počíta sa s vybudovaním 44 parkovacích miest pri ZŠ s MŠ Jozefa Murgaša a rozšírením cesty. V prvom prípade by sa vybudovalo 14 pozdĺžnych parkovaní, v druhom prípade by bolo 33 kolmých parkovaní a v tom poslednom návrhu by sa nevybudovali žiadne parkoviská na tejto ulici. Obyvatelia dostali i dotazníky, pomocou ktorých sa mohli vyjadriť. Dnes sú zrejmé výsledky ankety.

„…Zámerom mesta bolo zapojiť občanov do rozhodovacieho procesu ohľadom tejto rozvojovej investície a vypočuť si ich ohlasy, aby mohlo následne a rozhodnúť o najvhodnejšom variante rekonštrukcie, aj keď tento proces môže výrazne spomaliť prípravu rekonštrukcie. Výsledky prieskumu mienky obyvateľov Hornej a Okružnej ulice, ale nie sú jednoznačné, občania majú pomerne nejednotný pohľad na budúcnosť tejto ulice, žiadna z alternatív nedostala nadpolovičnú väčšinu hlasov. Preto toto nie jednoduché rozhodnutie ostáva na pleciach vedenia mesta…,“ informuje web mesta Šaľa

Na jednej strane stojí žalostná dopravná situácia na tejto ulici, skomplikovaná odstavenými autami na ceste, na strane druhej by ubudlo zelenej plochy, ktoré si obce a mestá zachovávajú a rozširujú. Je však predpoklad, že nakoniec dôjde k obojstrannému kompromisu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM