Zlatica Gregorová Samospráva

Park bude mať vynovené oplotenie: Práce sú ale pozastavené

Do areálu nemocničného parku pribudli zvieratká. Okrem voliér, hracích prvkov pre deti aj posedenia pre dospelých mesto začalo s úpravou oplotenia.

Ilustračný obrázok k článku Park bude mať vynovené oplotenie: Práce sú ale pozastavené
Foto: Zlatica Gregorová

Radnica sa prikláňa k názoru, že zníženie už existujúceho plota prispeje k väčšej estetike i bezpečnosti parku. Práce na odoberaní prebytočných dielcov sa už začali.

Znižovanie kvôli bezpečnosti

Všimli sme si, že plot je momentálne v zúboženom stave a na mieste ostala iba kopa zničených dielcov, z pôvodného plota. V čase našej návštevy nás kontaktovali i okoloidúci obyvatelia mesta a nechápavo hľadeli na tú spúšť. Opýtali sme sa za nich kompetentných z radnice, ako to vlastne so znižovaním plota momentálne vyzerá.

Práce majú pokračovať

„V záujme mesta je plot znížiť, aby sa prostredie vynoveného parku otvorilo širšiemu centru mesta a v neposlednom rade aj kvôli bezpečnosti – územie parku bude viditeľné aj zvonka čo by malo zamedziť vykonávaniu nežiaducich činností a zvýšiť tak bezpečnosť ľudí aj zvieratiek v ňom. Jeho úprava sa udeje ihneď po definitívnom rozhodnutí o výške plotu. Aktuálne sa práce pozastavili z dôvodu aj negatívneho ohlasu, ale len na krátku dobu,“ vyjadrila sa pre náš portál hovorkyňa mesta Šaľa, Alexandra Szabová.

Znížením sa dosiahne približne metrová výška plota. Takže areál parku bude viditeľný priamo z ulice. Či to prinesie želaný efekt ukáže však až čas.

Park bude mať vynovené oplotenie: Práce sú ale pozastavené
8
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM