Zlatica Gregorová Kultúra

Otvoria Šaliansky jarmok : Čo si pre vás nachystali v Dome ľudového bývania?

I tentoraz budú pripravené viaceré sprievodné akcie. Jednou z nich budú aj tvorivé dielne a aj ukážka svadobného obradu Zlatomoravčianky.

Ilustračný obrázok k článku Otvoria Šaliansky jarmok : Čo si pre vás nachystali v Dome ľudového bývania?
Foto: Zlatica Gregorová

Ponitrianske múzeum aj Dom ľudového bývania návštevníkov prekvapia zaujímavým programom.

V piatok 22. júna 2018 sa od 12.00 do 19.00 hod. predstavia domáci fotografi z Terra Wag. V tom istom čase sa už návštevníci budú môcť tešiť aj na tvorivé dielne pre deti, ktoré si budú môcť vyskúšať enkaustiku – maľovanie voskom, tkanie, výrobu keramiky a ďalších kreatíviek. O 15.00 hod. ukáže svoje umenie vo vytváraní slamených ošatiek aj Elena Lózsi. Počas tohto dňa budú k dispozícii aj rokajlové koráliky a srdiečka, ktoré predvedie Andrea Csikósová.

Svadobný obrad

Bonusom bude podvečerný program od 17.00 hod. Na nádvorí Domu ľudového bývania v Šali vystúpi Spevácky súbor Zlatomoravčianka aj Folklórny súbor Inovec. Predvedú, ako to kedysi vyzeralo počas tradičného svadobného obradu.

I v sobotu 23. júna 2018 si verejnosť môže v dome so slamenou strechou vychutnať opäť ukážky tvorby šalianskych výtvarníkov, patchworkárov a keramikárov z Terra Wag. Od 12.00 do 19.00 hod. budú taktiež pripravené tvorivé dielne pre deti a dospelých.

Tvorivé dielne

Môžete sa podľa chuti pustiť do modelovania z hliny, maľovať na hodváb, či vytvoriť si niečo pomocou enkaustiky. Uvidíte aj perokresbu, paličkovanie, kôrorezbu a tkanie. O každom remesle sa budete môcť i čo – to dozvedieť. O 16.00 hod. popoludnie spestrí vystúpenie DS Šaľanček.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM