Zlatica Gregorová Samospráva

Oprava Hornej ulice sa posúva: Stihnú ju ešte v tomto roku?

To, že obyvatelia Hornej ulice v Šali sa už tešia, kedy sa ich ulica dostane do akceptovateľného stavu je známe. Dnes pripomína tankodróm.

Ilustračný obrázok k článku Oprava Hornej ulice sa posúva: Stihnú ju ešte v tomto roku?
Foto: Zlatica Gregorová

Po zimnej sezóne sa na nej vynorili jamy rozmanitých tvarov a rozmerov. V dohľadnej dobe mesto plánovalo jej kompletnú rekonštrukciu. Tá sa však posúva.

Po poslednom zasadnutí Komisie pre územné plánovanie, výstavby a dopravu v marci tohto roka vzišlo z jej rokovania výsledné riešenie. Členovia komisie sa priklonili k podľa nich najlepšiemu Druhému navrhovanému riešeniu a tým je Vybudovanie 33 kolmých parkovaní.

Rekonštrukcia sa posúva

Ako sme informovali nedávno, komisia svoj návrh predostrela mestu. To ho akceptuje a súhlasí s ním. Na druhom zasadnutí MsZ v Šali, dňa 16. 3. 2017 sa poslanec Róbert Andráši opýtal na to, ako to so spomínanou ulicou vyzerá. Na otázku odpovedal primátor mesta Šaľa, Jozef Belický. Podľa jeho slov to vyzerá tak, že rekonštrukcia Hornej ulice sa začne realizovať v budúcom roku. Po schválení druhej alternatívy s kolmým parkovaním sa aktuálne vypracúva projektová dokumentácia k nej. Takže samotné budovanie parkovania a s tým spojené ďalšie práce prichádzajú do úvahy najskôr v novembri tohto roka.

Termín zdržali dotazníky aj byrokracia

Rekonštrukcia je posunutá z viacerých dôvodov. Ako primátor povedal na zasadnutí MsZ, množstvo času sa venovalo dotazníkom, mesto však potrebovalo poznať názory verejnosti.

Napokon lehotu predĺžia i rôzne schvaľovacie procesy a byrokratické postupy. Koniec roka ale nie je najlepším obdobím na rekonštrukčné práce v uliciach, preto primátor predpokladá začatie prác až v roku 2018.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM