Správy

Opilci ležiaci kade-tade: Mestská polícia sa nezastavila ani v marci

Aký bol marec pohľadom metskej polície? Pozrite si niekoľko prípadov, ktoré zamestnávali našich strážcov poriadku.

Ilustračný obrázok k článku Opilci ležiaci kade-tade: Mestská polícia sa nezastavila ani v marci
Foto: Zlatica Gregorová

Mestská polícia musela počas marca riešiť desiatky prípadov. Vo väčšine z nich hral hlavnú úlohu alkohol. O podrobný záznam prípadov sa stará vedúci oddelenia štatistiky a evidencie MsP Šaľa, Ján Komjáthy.

Opilci v uliciach

Marec s niesol v znamení alkoholických prešľapov. Práve prípady, v ktorých hral alkohol prvé husle, tvorili prevažnú časť zásahov príslušníkov mestskej polície.

„Dňa 1.3.2020 o 02,3­0 hod. bolo na MsP nahlásené , že na ul. Fr. Kráľa leží na zemi v podnapitom stave neznáma osoba. Hliadka MsP na mieste zistila , že sa jedná o 39 – ročného S.J. zo Šale,“ informuje Ján Komjáthy. Počas rovnakého dňa vyštartovali aj k rovnakému prípadu, no tentoraz sa jednalo o 23-ročného muža ležiaceho na ul. Fr. Kráľa.

Ležiace osoby v podnapitom stave zamestnávali mestskú políciu počas celého mesiaca marec. „Dňa 2.3.2020 o 17,5­0 hod. bolo na MsP nahlásené , že uil. M.M. Hodžu leží na lavičke v podnapitom stave neznáma osoba. Hliadka MsP na mieste zistila , že sa jedná o 50 – ročného B.K. z Hornej Kráľovej,“ dodáva J. Komjáthy.

Podnapité osoby ležali aj v tráve na ul. P. Pázmáňa, na Budovateľskej, na ul. SNP, na cestnom moste, na Nitrianskej ulici, Hlbokej, Okružnej, na ul. Feketeházyho, ČSLA, Lúčnej, Cintorínskej a 30. marca aj na Dolnej a Krížnej ulici.

Okrem toho bola mestská polícia privolaná k desiatkam prípadov požívania alkoholických nápojov na verejnosti.

Futbal v týchto časoch?

Vláda i miestne samosprávy pravidelne upozorňujú na nutnosť nosenia ochranných rúšok na verejnosti. Bohužiaľ, stále sa nájdu ľudia, ktorí toto nariadenie nerešpektujú. „Dňa 22.3.2020 o 12,2­7 hod. bolo na MsP nahlásené , že na železničnej stanici sa nachádza neznáma osoba, ktorá nemá ochranné rúško. Hliadka MsP na mieste zistila , že sa jedná o 59 – ročného I.V. t.č. bez ulice. Menovaný bol vykázaný a vyriešený napomenutím,“ informoval vedúci oddelenia štatistiky a evidencie MsP Šaľa, Ján Komjáthy.

Schádzať by sa nemali ani skupiny ľudí. Mestá a obce preto okrem iného zatvorili svoje ihriská. Ani to však neodradilo niekoľko skupiniek, aby si nešli zahrať futbal. „Dňa 28.3.2020 o 10,1­0 hod. bolo na MsP nahlásené , že na futbalovom štadióne hrá skupina mužov futbal. Hliadka MsP na mieste zistila , že sa jedná občanov Srbska, ktorým bolo vysvetlené , že sa nesmú združovať v skupinách a musia mať na verejných priestranstvách prekrytú časť tváre. Po upozornený z miesta odišli,“ stojí v zápisoch MsP.

Druhý podobný prípad sa stal 29. marca: „O 14,45 hod. bolo na MsP nahlásené , že v Medzihrádzových priestoroch hrá skupina mužov futbal. Hliadka MsP na mieste zistila , že sa jedná občanov Srbska, ktorým bolo vysvetlené , že sa nesmú združovať v skupinách a musia mať na verejných priestranstvách prekrytú časť tváre. Po upozornený z miesta odišli.“

„Dňa 29.3.2020 o 18,3­0 hod. bolo na MsP nahlásené , že na ul. Hollého sa nachádza zranená žena. Hliadka MsP na mieste zistila , že sa jedná o 52 – ročnú I.D. zo Šale , ktorá mala zranenie hlavy. Privolaná RZP, ktorá menovanú previezla do NsP Galanta,“ stojí v zápisoch mestskej polície.

Niektorí z nás sa nevedia zmestiť do kože. Svedčia o tom aj dva prípady močenia na verejnosti. „Dňa 20.3.2020 o 17,3­0 hod. bolo na MsP nahlásené , že na ul. Hlavnej neznáma osoba močí na verejnosti. Hliadka MsP na mieste zistila , že sa jedná o 25 – ročného M.K. z Hlohovca. Menovaný bol vyriešený pokutou 30 €,“ informoval Ján Komjáthy. Druhý prípad sa stal 26. marca na ulici SNP. Previnilcom bol 31-ročný muž.

Ani počas marca sa mesto nevyhlo žobraniu. Mestská polícia riešila päť takýchto prípadov. Policajtov zamestnali aj chlpáči behajúci bez majiteľa, nezhody obyvateľov, drobné krádeže a niekoľko prípadov rušenia nočného pokoja.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM