Zlatica Gregorová Samospráva

Opäť ocenia tri osobnosti života v Šali: Kto k nim bude tentoraz patriť?

Šalianska radnica udelí ocenenia tým, ktorí sa zaslúžili o rozvoj športu a kultúry. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom zasadnutí.

Ilustračný obrázok k článku Opäť ocenia tri osobnosti života v Šali: Kto k nim bude tentoraz  patriť?
Foto: Zlatica Gregorová

Na slávnostnom rokovaní zastupiteľstva 14. decembra 2017 získa Cenu mesta Šaľa Ľu­dovít Marinčák za jeho prácu vo futbalovom oddiele Slovan Duslo Šaľa a neskôr vo funkcii predsedu TJ Slovan Duslo Šaľa. „Aktívne sa podieľal na rozvoji malých športov združených v telovýchovnej jednote. Pôsobil vo viacerých funkciách celoslovenského významu, v súčasnosti je členom Výkonnej rady Asociácie TJ a klubov SR,“ uvádza sa v zdôvodnení návrhu na ocenenie.

Cenu mesta Šaľa získa In memoriam aj Ladislav Kovács, ktorý pôsobil v HK Slovan Duslo Šaľa. Počas jeho pôsobenia získal šaliansky hádzanársky klub tri tituly Majstra ČSFR, dvanásť majstrovských titulov a jedenásť víťazstiev v Slovenskom pohári. „Ladislav Kovács bol takmer 40 rokov dušou šalianskeho HK Slovan Duslo Šaľa a patril medzi najvýznamnejších funkcionárov v slovenskej i šalianskej ženskej hádzanej,“ konštatuje sa v návrhu na ocenenie.

Špičkový mykológ

Za svoju vedeckú a publikačnú prácu získa Cenu mesta Šaľa aj popredný odborník v oblasti mykológie Pavol Škubla. Spolupracoval aj pri tvorbe legislatívy, vypracoval zoznam 71 druhov vzácnych húb a je tiež objaviteľom huby rýdzik hrdovský. Je aj autorom viacerých reprezentatívnych publikácií o Slovensku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM