Zlatica Gregorová Samospráva

Onedlho začne modernizácia osvetlenia: Zmluva je už schválená

Na poslednom rokovaní Mestského zastupiteľstva poslanci odsúhlasili aj Zmluvu s víťazom verejného obstarávania

Ilustračný obrázok k článku Onedlho začne modernizácia osvetlenia: Zmluva je už schválená
Foto: Zlatica Gregorová

Tá sa dotýka spoločnosti, ktorá zvíťazila a vykoná stavebné práce, ktoré Modernizácia verejného osvetlenia v meste Šaľa – 3. etapa bude vyžadovať.

Traja uchádzači, dvaja finalisti, jeden víťaz

Spomínaný projekt sa po etapách uskutočňuje od roku 2014. Neskôr sa vymenila časť verejného osvetlenia a v tomto roku je na pláne tretia etapa výmeny dosluhujúcich svietidiel. Počet záujemcov o túto zákazku bol 11. Spomedzi troch uchádzačov, ktorí sa do Výzvy zapojili, odborná komisia vyhodnotila všetky ponuky a vybrala nakoniec dve najvhodnejšie – spoločnosť so sídlom vo východoslovenskom Prešove O. S.V. O. comp., a.s. a bratislavskú spoločnosť Siemens, s r.o.

Modernizácia verejného osvetlenia za 1,6 milióna eur

Predpokladaná hodnota zákazky na stavebné práce bola stanovená na základe rozpočtu 3. etapy modernizácie spracovaného mandatárom vo výške 1 399 712,82 EUR bez DPH," uvádza sa v informačných materiáloch k rokovaniu MsZ na mestskom webe, sala.sk.

Víťazná spoločnosť zmodernizuje verejné osvetlenie v Šali za sumu 1 640 904,11 eur, teda o niečo vyššiu ako bola predpokladaná hodnota zákazky. Zmluva je po pripomienkovaní pripravená k podpisom. Kedy sa začne so samotnou modernizáciou – výmenou verejného osvetlenia, to momentálne ešte nie je známe. Podľa slov referenta dopravy a technických činností Miroslav Políčka by sa tak malo udiať v dohľadnej dobe.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM