Zlatica Gregorová Kultúra

Onedlho vyhodnotia amatérske foto: Kto bude víťazom známej súťaže?

Počas Šalianskeho jarmoku sa verejnosť dozvie mená úspešných fotografov. Bude sa konať už jedenásty ročník súťaže Objektív Františka Kollára.

Ilustračný obrázok k článku Onedlho vyhodnotia amatérske foto: Kto bude víťazom známej súťaže?
Foto: Zlatica Gregorová

Záujemcovia mali možnosť svoje diela posielať do konca mája 2018. Vlani sa do súťaže prihlásilo 132 autorov s 32 fotografiami. Bude ich tento rok o niečo viac?

11. ročník

Tohto roku sa bude konať už jedenásty ročník súťaže. Organizátorom je Focesa s r.o . Šaľa a Mesto Šaľa. Objektív Františka Kollára je súťaž amatérskej fotografie, ktorá dáva šancu zviditeľniť sa prostredníctvom objektívu svojho fotoaparátu verejnosti. Spomedzi zaslaných fotiek vyberú tie najlepšie. Vidieť ich budete môcť v rámci výstavy venovanej tejto súťaži.

Digi alebo klasika

Podľa informácií od organizátorov sa do súťaže mohol zapojiť ktokoľvek, kto mal chuť na jednu z dvoch tém: ľubovoľná fotografia alebo Šaľa, moje mesto. Inštrukcie umožňovali vytvorenie klasickej alebo digitálnej fotografie vo farbe alebo čiernobielej, formátu 30 × 40 alebo 30 × 90cm. Diela museli byť riadne označené kontaktnými údajmi a zaslané do šalianskej galérie Focesa. Jeden autor mohol prispieť maximálne piatimi fotkami.

Teraz už má odborná porota plné ruky práce. Čaká ich totiž prezeranie a potom aj celkové vyhodnotenie fotosúťaže. Ako nám povedal organizátor súťaže Igor Boháč, na slávnostné vyhodnotenie bude potrebné počkať do Šalianskeho jarmoku. Práve vtedy je už tradične ten správny čas, kedy sa verejnosť dozvie mená víťazov.

Počas jarmoku

Slávnostné vyhodnotenie a otvorenie výstavy Objektív Františka Kollára sa bude konať 22. júna 2018 o 17.00 hod. v priestoroch šalianskej galérie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM