Zlatica Gregorová Samospráva

Onedlho v Šali zavedú WIFI: Surfovať budete môcť aj na ulici

Šalianskemu magistrátu sa naskytla príležitosť zapojiť sa do výzvy. Využili ponuku a v centre mesta bude možné napojiť sa na bezdrôtovú sieť.

Ilustračný obrázok k článku Onedlho v Šali zavedú WIFI: Surfovať budete môcť aj na ulici
Foto: Zlatica Gregorová

Každý, kto využíva internet na prácu či zábavu sa tak bude môcť už čoskoro napojiť na bezdrôtový internet. WIFI zóna je dnes už v mnohých mestách udomácnená a preto obyvateľom Šale zvýši komfort v práci s internetom. Ak sa budú chcieť napojiť na web a niečo si pozrieť alebo vybaviť, budú tak môcť urobiť aj na lavičke pešej zóny priamo v uliciach mesta. To by malo byť realitou už v prvých septembrových dňoch.

Dostanú dotáciu

Z projektu Európskej komisie môže dostať poukážky v maximálnej hodnote 15 000 eur najviac 80 a najmenej 15 slovenských žiadateľov. Záujem však prevyšuje ponuku. Do projektu sa prihlásilo totiž už vyše 400 slovenských miest a obcí.

Bez projektu

Prostredníctvom iniciatívy môže ktorékoľvek mesto alebo dedina získať bezplatné WIFI na svoje územie. Nevyžadoval sa projekt, dôležité však bolo, aby sa mesto či obec prihlásili do istého termínu.

Obmedzený počet

Vyhovieť bolo možné iba určitému počtu žiadateľov. Preto vyhrá ten, kto sa zapojí čo najskôr. Podľa informácií z radnice je isté, že Šaľania sa v blízkej budúcnosti môžu tešiť na bezdrôtové surfovanie po internete.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM