Zlatica Gregorová Samospráva

Onedlho spustia práce na verejnom osvetlení: Začne sa III. etapa

Projekt, do ktorého sa pustilo Mesto Šaľa, zahŕňa komplexnú rekonštrukciu verejného osvetlenia. Samotný proces rozdelili do troch častí.

Ilustračný obrázok k článku Onedlho spustia práce na verejnom osvetlení: Začne sa III. etapa
Foto: Zlatica Gregorová

Tú prvú začali v roku 2014. O rok na to sa pokračovalo druhou etapou a spustenie tretej etapy sa podľa našich informácií začína práve teraz.

Projekt má názov Modernizácia verejného osvetlenia v meste Šaľa s cieľom zabezpečenia jeho bezporuchovej a energeticky efektívnej prevádzky. Cieľom prvého projektu bolo vylepšenie technického stavu dovtedajšieho verejného osvetlenia na hlavných cestných ťahoch v meste. Náplňou druhého projektu zase bolo zníženie celkových prevádzkových nákladov, ktoré súviseli so zastaraným osvetlením. Tretia etapa bude ich pokračovaním.

Výrazné úspory elektrickej energie

Komplexnú modernizáciu vykonávajú odborní pracovníci po častiach. To, že realizácia výmeny svietidiel je namieste, dokazujú informácie, uvedené v projekte. „Úspory dosiahnuté realizáciou projektu budú predstavovať pre mesto výrazné zníženie nákladov na prevádzku verejného osvetlenia jednak z titulu zníženia nákladovosti údržby poklesom poruchovosti a zníženia náročnosti odstránenia poruchy, zníženia nutnosti vedenia rozsiahlych zásob údržbového materiálu a náhradných dielov na rôzne typy svietidiel, z ktorých sa dnes už väčšina nevyrába," uvádza sa vo Svetelno – technickej štúdii k projektu na mestskom webe, sala.sk.

Dodávateľom bude známa spoločnosť

Prvá výmena svietidiel bola spustená v roku 2014. Pokračovalo sa i v nasledujúcom roku a teraz nastáva čas na spustenie III. etapy Modernizácie verejného osvetlenia v Šali. Dokonca už vieme, kto bude novým dodávateľom týchto služieb. Viac nám povedal referent referent dopravy a technických činností Miroslav Políček.

„Vo verejnom obstarávaní vyhrala bratislavská spoločnosť SIEMENS, s r.o.V súčasnosti sa ešte rieši zopár pripomienok k zmluve. Už teraz sa pripravuje všetko pre spustenie ďalšej výmeny verejného osvetlenia. Predpokladám, že do jedného mesiaca by sa mohlo začať,“ skonštatoval Miroslav Políček.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM