Zlatica Gregorová Samospráva

Onedlho sa začne výstavba cyklotrasy: V Šali už hľadajú staviteľov

Ešte pred koncom minulého roka doletela do šalianskej radnice pozitívna správa. Mesto dostalo dotáciu na projekt.

Ilustračný obrázok k článku Onedlho sa začne výstavba cyklotrasy: V Šali už hľadajú staviteľov
Zdroj: TASR

V týchto dňoch už Úrad pre verejné obstarávanie zverejnil výzvu na dodávateľa prác. Už i v našom meste budú mať svoju cestičku majitelia bicyklov, ktorí tieto dopravné prostriedky využívajú na dochádzanie do práce. Nielenže ušetria na bezmotorovej prevádzke, ešte aj prispejú k ochrane životného prostredia, nehovoriac o benefitoch prospešných zdraviu.

Komfort cyklistom

Šaľania sa výstavby spomínanej cyklotrasy nevedia dočkať. Viac ako 3 a pol kilometrový úsek povedie od kostola v mestskej časti Šale, Veče až po Duslo. V rámci projektu sa počíta so základným komfortom pre cyklistov. Trasa bude vysvietená a nebude chýbať ani parkovisko pre dvojkolesové tátoše so stojanmi priamo pred šalianskym Duslom, ako aj lávky cez odvodňovacie kanály.

Ako nám vlani povedal primátor mesta Šaľa Jozef Belický, mestu odklepli Nenávratný finančný príspevok v požadovanej výške 1 127 855, 26 eur. Mesto projekt dofinancuje čiastkou 60 000 eur. Celkové náklady predstavujú sumu 1 187 216, 06 eur.

Mestská cyklotrasa

Predmetom zákazky sú stavebné práce „Mestská cyklotrasa za zamestnaním do priemyselného parku, Šaľa“ s predpokladanou hodnotou 931 978,17 eur bez DPH. Zrealizovaním projektu mesto Šaľa dosiahne zvýšené využívanie bezmotorových dopravných prostriedkov a prispeje tak k zvýšeniu EKO vnímania obyvateľov mesta.

Predmetom projektu je vybudovanie 3,43 km dlhej osvetlenej cyklistickej komunikácie (vrátane doplnkovej cyklistickej infraštruktúry vo forme 216 ks parkovacích miest pre bicykle v 2 prístreškoch pre bicykle) spájajúcej vzdialený priemyselný areál spoločnosti Duslo a. s. a ďalšie výrobné závody (celkom s vyše 2000 zamestnancami) s okresným sídlom Šaľa s vyše 22 tis. obyvateľmi, tak aby sa vytvorili podmienky pre bezpečnú a ekologickú nemotorovú dopravu zaručujúcu lepšiu mobilitu a prístup obyvateľov k práci,“ informuje Výzva.

Do siedmich mesiacov

Cyklotrasa sa bude podľa návrhu križovať s budúcim obchvatom, na ktorého vybudovanie obyvatelia dlhodobo čakajú. Ako informuje Úrad pre verejné obstarávanie, budúci dodávateľ by mal stavbu dokončiť do siedmich mesiacov od prevzatia staveniska. Záujemcovia majú možnosť predložiť svoje ponuky najneskôr do 27.04.2018 do 9.00 hod. V tento deň o 11.00 hod. sa budú všetky ponuky vyhodnocovať a to v priestoroch Domu kultúry v Šali.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM