Veronika Zeiselová Kultúra

Odpustenie pokuty aj výhody pre študentov: Knižnica v Šali je v marci štedrá

V marci si pripravila Knižnica Jána Johanidesa v Šali pre svojich návštevníkov pri príležitosti mesiaca knihy viacero noviniek. Prečítajte si, čo môžete využiť!

Ilustračný obrázok k článku Odpustenie pokuty aj výhody pre študentov: Knižnica v Šali je v marci štedrá
Foto: Veronika Zeiselová / Zdroj: Dnes24.sk

Marec – mesiac knihy si Knižnica Jána Johanidesa v Šali uctieva rôznymi aktivitami, novinkami, aj besedou…

Jednu knihu ročne

S myšlienkou kampane „Jednu knihu ročne“ prišla novinárka Marta Moravčíková, aby pomohla knižniciam pri rozširovaní knižničného fondu, vzhľadom na obmedzené možnosti knižníc, čo sa týka nákupu novej literatúry. Podstatou kampane je spolupráca knižnice s jej používateľmi. „V rámci našej snahy, splniť všetky požiadavky čitateľov, sa obraciame na všetkých našich priaznivcov a používateľov s prosbou o pomoc pri dopĺňaní nášho knižničného fondu. Máme záujem o nové knihy, ktoré nemáme a sú žiadané,“ píše sa na webovej stránke šalianskej knižnice. V praxi to znamená, že ak ste kúpili novú knihu, ktorú ste prečítali a už viac sa k nej nebudete vracať, ponúknite ju knižnici. Zapojiť sa môžu aj neregistrovaní členovia knižnice.

Študenti zadarmo

Od členských poplatkov sú oslobodení v marci všetci študenti, ktorí sa prídu registrovať. Je potrebné sa preukázať dokladom o tom, že je potenciálny člen študent a celý rok môže využívať služby knižnice zadarmo.

Amnestia pre zábudlivcov

Rovnako ako po minulé roky aj tento rok knižnica v marci odpustí zábudlivcom pokuty z omeškania za knihy, ktoré z nejakého dôvodu nestihli vrátiť načas.

Rešerše

V tomto roku knižnica plánuje zaviesť aj novú službu pre používateľov, tvorba rešerše, ktorú naša knižnica doteraz neponúkala. „Službu plánujeme zaviesť od apríla tohto roku, všetky aktuálne informácie nájdete od apríla na stránke knižnice,“ uvádza stránka knižnice.

Esej Jána Johanidesa

Už piaty ročník súťaže, ktorú vyhlasuje Literárne informačné centrum v spolupráci s mestom Šaľa, prináša možnosť študentom stredných škôl literárne sa prejaviť. Zapojiť sa môžu žiaci stredných škôl z nitrianskeho a trnavského kraja. Príspevky vyhodnotí porota zložená zo zástupcov Literárneho informačného centra v Bratislave. Výsledky súťaže budú vyhodnotené začiatkom apríla 2015 v Šali.

Beseda s dvoma autorkami

V marci si šalianska knižnica pripravila aj besedu s dvoma obľúbenými autorkami ženských románov Ruženou Scherhaferovou a Lenou Riečanskou. Čakajú na vás už 17. marca o 16:30 v priestoroch knižnice.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM