Zlatica Gregorová Kultúra

Odpadovému materiálu vdýchli nový život: Dôchodcovia vyrábajú netradičné ozdoby

Recyklovanie akéhokoľvek materiálu, predovšetkým odpadu je zaujímavou záležitosťou. Veci dostanú ďalšiu šancu v inej podobe a opäť potešia.

Ilustračný obrázok k článku Odpadovému materiálu vdýchli nový život: Dôchodcovia vyrábajú netradičné ozdoby
Foto: Zlatica Gregorová

Vdychovaním duše do odpadových materiálov sa zaoberajú i Trnoveckí dôchodcovia. Na to, ako si s touto činnosťou poradili, sa môžete pozrieť v týchto dňoch. V Dome ľudového bývania v Šali sa koná výstava dôchodcov z Klubu ZO Jednoty dôchodcov Slovenska z Trnovca nad Váhom. Súčasťou výstavy bude i interaktívna hra „Hľadanie pokladu“ na nádvorí domčeka.

Výstavou v interiéri domčeka so slamenou strechou Vás prevedie lektorka Veronika Resoövá. Tá nám o výstave povedala niekoľko zaujímavostí. „Výstava Recyklovaná krása pozostáva z množstva zaujímavých predmetov. Sú ozdobné, ale aj úžitkové, teda dajú sa opätovne použiť. Návštevníci tu môžu vidieť výrobky z materiálov ako napríklad plastové fľaše, špagát, rolky z toaletného papiera, ale i kameň a novinový papier, ozdobné flitre a šikovní dôchodcovia využili i dózy od kávy a kakaa,“ prekvapuje Veronika.

Trnoveckí dôchodcovia spracujú všetko, čo im príde pod ruky. Výsledkom sú netradičné predmety a ozdoby, trebárs i z nevyužitej cestoviny. Pomocou nich oblepia korpus a po výslednom farebnom nástreku už ostáva iba tešiť sa z novej netradičnej ozdoby. Ako dodala lektorka Veronika: “Okrem toho, že dôchodcovia využijú zmysluplne svoj čas, bystria si touto činnosťou svoju myseľ. Sú v spoločnosti a minimálne majú vďaka svojim krásnym dielkam vybavené všetky sviatky v rodine a okolí.“

Dôchodcovia vystavujú:Videli ste už náramky z čajových vreciek?
13
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM