Zlatica Gregorová Hádzaná

Odišiel Tojco, vzácny fanúšik šalianskeho športu: Tribúnu už viac nerozozvučí

Dlhoročný a oddaný fanúšik šalianskeho športu patril k stálym divákom. Tojco, ako ho familiárne nazývali, dotváral atmosféru hádzanárskych zápasov.

Ilustračný obrázok k článku Odišiel Tojco, vzácny fanúšik šalianskeho športu: Tribúnu už viac nerozozvučí
Zdroj: TASR

Smutné momenty prežíva šaliansky šport. Ako zverejnili členovia HK Slovan Duslo Šaľa, skalný fanúšik Tojco už viac šalianskych športovcov nepodporí.

„S ľútosťou oznamujeme celej hádzanárskej rodine, že nás navždy opustil dlhoročný šaliansky fanúšik, ktorého sme všetci poznali pod prezývkou Tojco. Stál na tribúne pri mnohých veľkých zápasoch šalianskej a slovenskej hádzanej, stál tam, keď sa vyhrávalo,aj keď sa prehrávalo,“ informuje HK Slovan Duslo Šaľa.

Verný fanúšik ukazoval počas svojho života lásku k športu v našom meste. So ženami i mužmi precestoval celé Slovensko, dokonca s reprezentantkami polku Európy.

„Vybral si stranu, postavil sa za ňu a robil všetko čo ako fanúšik robiť mohol aby jeho tým zvíťazil. Tí ,ktorí ho mali česť zažiť v našej hale vedia, že strhnúť hoc aj 1000 ľudí do potlesku nevedel nikto tak dobre ako on. Ťažko by sme spočítali všetky zápasy slovenských hádzanárskych, futbalových, hokejových basketbalových alebo volejbalových reprezentácii, ktoré naplno odfandil,“ spomína HK Slovan Duslo Šaľa na Facebooku.

Tojco hrdo stával na tribúne so šálom a dvojkrížom na hrudi. Jednoducho, patril k šalianskemu športu, ktorý jeho odchodom stráca oddaného fanúšika…

Smutný oznam ukončuje šaliansky klub slovami: „Veľké osobnosti po sebe vždy niečo zanechajú. Tojco zanechal obrovské množstvo nezabudnuteľných zážitkov, chvíľ a spomienok desiatkam z nás a tie budú žiť ďalej a nikdy nezomrú. Ďakujeme ti Tomi, dávaj na nás z hora pozor a chystaj sa na poriadny kotol, keď sa opäť všetci stretneme.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM