Zlatica Gregorová Rôzne

Od tričiek až po ponožky v jednej farbe: Nápad zaujal žiakov aj učiteľov

Deti sú známe svojou veľkou vynaliezavosťou. Radi sa tiež pridajú k aktivitám, ktoré vybočujú z priemeru.

Ilustračný obrázok k článku Od tričiek až po ponožky v jednej farbe: Nápad zaujal žiakov aj učiteľov
30
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Aj školáci zo Základnej školy J.C. Hronského v Šali nedávno zažili nezvyčajnú udalosť. V tejto vzdelávacej inštitúcii usporiadali svoj prvý farebný deň.

Farebný deň

Viac priblížila učiteľka Nikoleta Laczková Körösiová: „Školáci dostali pozvanie k tomu, aby jeden deň počas týždňa prišli na vyučovanie v zelenej farbe. Cieľom školy bolo spestriť žiakom i pedagógom ich vyučovanie, a zároveň ukázať, že i takýmto jednoduchým nápadom si vedia vzájomne preukázať súdržnosť a tímovú prácu v triedach. Tento mesiac ich čaká červená farba a v budúcom roku ďalšie.“

Aktívni

S nápadom farebného dňa prišli členovia žiackej školskej rady, ktorú tvorí 14 zástupcov tried 4. až 9. ročníka. Spolupracujú s učiteľmi aj vedením školy. „Po tom, ako v uplynulých mesiacoch pripravili rozhlasové relácie na rozličné témy (o Halloweene, o Dni duševného zdravia, o Týždni boja proti drogám či Dni počítačovej bezpečnosti) a prvú výstavu halloweenských tekvíc, najnovšou aktivitou bol nápad farebného dňa,“ uviedla učiteľka.

To, že si vybrali práve zelenú farbu, nie je náhoda. Keďže počas novembra si pripomenuli Deň počítačovej bezpečnosti, prišla im ako najvhodnejšia. Prvého špeciálneho dňa sa zúčastnilo 128 žiakov na prvom a 92 žiakov na druhom stupni plus 25 učiteliek. Všetci, čo sa zapojili, boli odetí kompletne do zelenej farby od triček až po ponožky.

Bola to skutočne originálna aktivita, ktorá spojila nielen žiakov, ale aj viacerých pedagógov. Som vďačná za tento nápad a ďakujem všetkým, ktorí sa do neho zapojili a tým, ktorí s ním prišli,“ dodala riaditeľka školy Katarína Grznárová. 

Do červenej

„Žiakom sa snažíme hovoriť, aby neverili všetkému, čo ponúka virtuálny svet a aby boli opatrní, s kým a o čom komunikujú cez sociálne siete a aplikácie. Zelenou sme im to ešte viac zdôraznili," hovorí koordinátorka farebného dňa zo strany učiteľov Nikoleta Laczková Körösiová. December je spojený s Vianocami, ktoré sú plné farieb, preto stavili na červenú. 

Vo fotogalérii uvidíte zábery z výstavy Zimné inšpirácie v Šali.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Zimné inšpirácie v Šali: Miestni umelci očaria nevšednými ručnými prácami, FOTO
30
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM