Správy

Očkovanie prvou dávkou: V Nitrianskom kraji ju dostalo 45 percent obyvateľov

V Nitrianskom kraji je prvou dávkou zaočkovaných 45 percent obyvateľov. Župa reaguje na nízky záujem aj vo svojich očkovacích centrách.

Ilustračný obrázok k článku Očkovanie prvou dávkou: V Nitrianskom kraji ju dostalo 45 percent obyvateľov
Zdroj: TASR/AP

Prvú dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19 dostalo 45 percent obyvateľov Nitrianskeho kraja. V rámci Slovenska to radí región na tretie miesto.

Ako informoval Nitriansky samosprávny kraj (NSK), počet zaočkovaných prvou dávkou je 298 401, druhú dávku vakcíny prijalo 281 476 obyvateľov.

Nízky záujem

„Výjazdová očkovacia služba (VOS) je v NSK v zmysle uznesenia krajského zastupiteľstva zabezpečovaná dvomi zmluvnými poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti. Ostatní poskytovatelia VOS zabezpečujú očkovanie v zmysle zmluvy zo zdravotnými poisťovňami,“ uviedol NSK.

Počty záujemcov o očkovanie v čakárni Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) sú v súčasnosti nízke. Podávanie vakcín sa preto v jednotlivých veľkokapacitných očkovacích centrách (VKOC) organizuje podľa ich aktuálnych počtov.

Prečítajte si tiež

Nebudú očkovať

„Momentálne má NSK uzatvorené VKOC Levice a Nové Zámky. Centrá Šaľa a Štúrovo sú premiestnené do priestorov polikliník. Centrum v Nitre znížilo kapacitu na päť očkovacích kójí. Počas nasledujúceho víkendu 25. a 26. septembra nebude z dôvodu nedostatku záujemcov o očkovancov otvorené v kraji ani jedno VKOC,“ konštatoval NSK.

Kraj zároveň pripomenul, že v prípade prepuknutia ďalšej vlny pandémie je pripravený všetky očkovacie centrá znovu otvoriť v plnej kapacite. „V rámci NSK sa okrem centier očkuje aj v ambulanciách všeobecných lekárov pre dospelých, všeobecných lekárov pre deti a dorast a špecialistov,“ pripomenul NSK.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM