Zlatica Gregorová Šport

Ocenia športovca roka 2018: Šaľania, môžete posielať svoje tipy

S končiacim sa rokom opäť prichádza príležitosť navrhnúť kandidáta na naj športovca okresu Šaľa. Toho, kto svojimi výkonmi dobre reprezentoval mesto.

Ilustračný obrázok k článku Ocenia športovca roka 2018: Šaľania, môžete posielať svoje tipy
Foto: Zlatica Gregorová

Iste aj vy poznáte niekoho, kto svojími výkonmi parádne reprezentoval, ale vás aspoň inšpiroval nezlomnou vôľou a úspechmi.

Ocenia športovcov

Mesto Šaľa v týchto dňoch spustilo ďalší ročník Oceňovania najlepších športovcov, športových kolektívov, trénerov a zaslúžilých funkcionárov mesta a okresu Šaľa za rok 2018. Organizátori ponúkajú možnosť športovým klubom a občianskym združeniam, ktoré pôsobia v oblasti športu na území mesta Šaľa a nie sú členmi Asociácie telovýchovných jednôt a klubov okresu Šaľa, písomne predložiť svoje návrhy.

Vyberať sa dá z nasledujúcich siedmych kategórií, pričom návrh možno poslať do každej z nich:

  1. Dospelí – kolektívy
  2. Dospelí – jednotlivci
  3. Mládež – kolektívy
  4. Mládež – jednotlivci
  5. Tréneri
  6. Funkcionári
  7. Osobitné ocenenie

  Ako informovala Martina Čižmáriková z Mestského úradu Šaľa, pre návrhy na ocenenia platia Záväzné kritériá.

Kolektívy a kluby

V prvej kategórii Kolektívy dospelí a juniori môžu byť navrhnuté Kluby a oddiely súťažiace v celoštátnych súťažiach, ktoré skončili na 1., 2. a 3 mieste, umiestnenie na 1. mieste pri medzinárodných dielčích podujatiach alebo sa umiestnili na 1. mieste v celoštátnych rámcových súťažiach (napr. zväzové kolo v karate, plutvovom plávaní, voltíži a pod.)

Kluby a oddiely súťažiace v krajských a okresných súťažiach, ktoré sa umiestnili na 1., výnimočne na 2. mieste. Kolektívy mládeže – tu patria „kluby a oddiely súťažiace v celoštátnych súťažiach, ktoré sa umiestnili na 1., 2. a 3 mieste alebo na 1. mieste pri medzinárodných dielčích podujatiach alebo aj na 1. mieste v celoštátnych rámcových súťažiach (napr. zväzové kolo v karate, plutvovom plávaní, voltíži a pod.),“ informuje Martina Čižmáriková na sala.sk.

Družstvá a jednotlivci

Svoj tip môžete zaslať aj Družstvám základných škôl s 1. miestom v rámci okresu alebo kraja. Jednotlivci – dospelí a juniori môžu byť navrhnutí, ak boli 1., 2. a 3– tí na majstrovstvách sveta alebo Európy alebo sa stali majstrami či vicemajstrami Slovenska alebo majstrami kraja. Podľa Martiny Čižmárikovej je možné poslať tip na jednotlivca z kolektívov, ktorý medzi ostatnými vyniká, napríklad je oporou družstva, pričom navrhnúť môžete iba jedného člena z klubu alebo oddielu. Môže to byť aj víťaz medzinárodných alebo celoslovenských rámcových podujatí (napr. zväzové kolo v karate, voltíži a pod.) Opäť navrhujete len jedného člena z klubu alebo oddielu, pričom dvojica sa hodnotí ako jednotlivec.

Vo 4. kategórii ide o tip na jednotlivca, ktorý sa umiestnil na 1., 2. a 3. mieste na majstrovstvách sveta alebo Európy alebo sa stal majstrom či vicemajstrom Slovenska alebo kraja. Kandidát na ocenenie môže byť víťazom medzinárodných alebo celoslovenských rámcových podujatí. I tu môžete poslať tip na najvýraznejšieho člena kolektívu.

Ocenia aj trénera

V rámci kategórií Tréneri a Zaslúžili funkcionári je možné poslať dva tipy z klubu alebo oddielu za výrazný úspech, prínos v činnosti klubu alebo oddielu. Druhý návrh ako tréner mládeže. Zaslúžilí funkcionári môžu byť jubilantmi.

Posledná siedma kategória Osobitné ocenenia predstavuje činovníkov, ktorí v športe pôsobia roky a majú za sebou množstvo úspechov a oslavujú životné jubileum. To sa týka aj klubov, ktoré oslavujú jubileum a dosiahli viacero úspechov.

Výbor aj komisia

Ako informuje Martina Čižmáriková z Mestského úradu Šaľa: „o všetkých návrhoch rozhoduje v prípade členov Asociácie telovýchovných jednôt a klubov okresu Šaľa (OATJK Šaľa), Výkonný výbor OATJK (návrhy členov OATJK zaslané na Mestský úrad Šaľa nebudú akceptované). O návrhoch nečlenov OATJK bude v súlade s uvedenými kritériami rozhodovať komisia mládeže a športu pri MsZ Šaľa. Sporné prípady budú riešené rokovaním medzi OATJK a komisiou mládeže a športu.“

Svoje návrhy môžete zasielať elektronicky na cizmarikova@sala.sk – Martina Čižmárková (mob.č.: 0918 248 298) do 11. januára 2019. Slávnostné odovzdávanie cien sa uskutoční dňa 25. marca 2019 o 17.00 hod. na  verejnom podujatí v divadelnej sále Domu kultúry v Šali.

Foto: ilustračné

 
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM