Zlatica Gregorová Rôzne

Ocenia šaliansky šport: Mená najlepších môže navrhnúť každý

Po roku prichádza šanca prispieť so svojím nápadom. Radnica vyhlásila ďalší ročník Oceňovania naj športovcov.

Ilustračný obrázok k článku Ocenia šaliansky šport: Mená najlepších môže navrhnúť každý
Foto: Zlatica Gregorová

Diplomy a pamätné poháre pripadnú najlepším športovým kolektívom, trénerom a zaslúžilým funkcionárom mesta a okresu Šaľa za rok 2019. 

Navrhnite

Ktokoľvek má záujem a pozná niekoho, čo dosiahol úspechy v športovej oblasti v našom meste, môže poslať radnici jeho meno. Do spisovania návrhov sa môžu pustiť aj školy, športové kluby a občianske združenia, ktoré pôsobia v Šali.

  • Dospelí a juniori – kolektívy
  • Mládež – kolektívy
  • Dospelí a juniori – jednotlivci
  • Mládež – jednotlivci
  • Tréneri
  • Zaslúžilí funkcionári
  • Osobitné ocenenie

Kritériá, ktoré zverejnilo Mesto Šaľa na sala.sk sú rôzne pre každú kategóriu. V kategórii Kolektívy dospelí a juniori môžete navrhnúť klub a oddiel, ktorý skončil v celoštátnych súťažiach na 1., 2. alebo 3. mieste, alebo na 1. mieste v medzinárodných dielčích podujatiach, alebo celoštátnych rámcových súťažiach. Taktiež môžete uviesť názov klubu a oddielu, ktoré skončili v krajských a okresných súťažiach na 1., výnimočne na 2. mieste.

Ak viete o úspechoch, môžete medzi oceňovaných navrhnúť šikovných športovcov do kategórie Mládež-kolektív. Tu, podľa informácií mesta Šaľa, patria kluby a oddiely súťažiace v celoštátnych súťažiach, ktoré skončili na 1., 2. a 3. mieste na medzinárodných dielčích podujatiach, alebo  celoštátnych rámcových súťažiach. „Je možné navrhnúť 1, výnimočne 2 kolektívy pri počte 5 a viac mládežníckych kolektívov,“ uvádza pracovníčka referátu kultúry a športu na MsÚ Šaľa Martina Čižmáriková.

Majstri

V kategórii Jednotlivci dospelí a juniori smiete posunúť jedného najlepšieho adepta na cenu mesta, ak skončil na 1., 2. alebo 3. mieste na majstrovstvách sveta či Európy, alebo je majster Slovenska, ak získal 2. alebo 3. miesto na Majstrovstvách Slovenska. Môže to byť majster kraja alebo aj víťaz medzinárodných alebo celoslovenských rámcových podujatí.

Jednotlivci

Do kategórie Jednotlivci mládež máte šancu posunúť toho, ktorý získal 1., 2. alebo 3. miesto na majstrovstvách sveta alebo Európy, je majstrom Slovenska, má 2. alebo 3. na majstrovstvách Slovenska, majster kraja. Môže to byť aj ten, kto je víťazom medzinárodných alebo celoslovenských rámcových podujatí.

Spomedzi trénerov taktiež môžete vybrať niekoho, kto má za sebou výrazné úspechy. Rovnako to platí aj pri ďalšej kategórii Zaslúžilí funkcionári. Tu je možné mestu poslať „maximálne 2 návrhy z klubu za výrazný prínos v činnosti klubu (zamerať sa na jubilantov),“ informuje Martina Čižmáriková.

Jubileá

Osobitné ocenenie môže získať váš adept, ak je športovým trénerom alebo funkcionárom desiatky rokov a oslávi životné jubileum od 70 rokov. Taktiež tu patria aj klubové jubileá, ktoré majú za sebou minimálne 30 rokov úspešnej činnosti.

Do Mikuláša

Návrhy môžete poslať do podateľne MsÚ Šaľa, Nám. Sv. Trojice 7, 927 15 Šaľa alebo na e-mail: cizmarikova@sala.sk. Mená zašlite najneskôr do 6. decembra 2019 do 14.00 hod. O tom, kto cenu získa, rozhodnú členovia Komisie mládeže a športu pri MsZ Šaľa na svojom zasadnutí dňa 9. decembra 2019.

Slávnostné odovzdávanie cien sa uskutoční dňa 25. februára 2020 o 17.00 hodine v divadelnej sále Domu kultúry v Šali.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM