Zlatica Gregorová Kultúra

Obyvateľom Vlčian ukázali výbavu: Dobrovoľní hasiči zorganizovali Deň otvorených dverí, FOTO

V našom okrese patria k najaktívnejším. Predseda Tomáš Forró sa s kolegami zapája do činnosti v dedine aj do rôznych projektov.

Ilustračný obrázok k článku Obyvateľom Vlčian ukázali výbavu: Dobrovoľní hasiči zorganizovali Deň otvorených dverí, FOTO
46
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Dobrovoľní hasiči z Vlčian sa po úspešných minulých rokoch rozhodli opäť zorganizovať Deň otvorených dverí. Ten spojili so stavaním mája. Po umiestnení 22,5 metrového listnáča vyzdobeného pestrými stuhami sa mohla začať prehliadka útrob ich pýchy – historickej zbrojnice.

Otvorili brány

Vlani sme začali s tým, že keď je tu toľko ľudí, nech majú možnosť ísť sa pozrieť do zbrojnice. Pretože je to obecné, je to aj občanov. Sme radi, že ľudí akcia zaujala a prichádzajú,“ potvrdil predseda vlčianskych dobrovoľných hasičov. Návštevníci si 1. mája 2019 mohli obzrieť techniku aj vnútorné priestory modernej zbrojnice. Deti aj dospelí mohli osobne vidieť autá, oblečenie aj ostatnú výbavu dobrovoľných hasičov, ktorú využívajú. Overili si aj to, že špeciálny odev si šikovní chlapi vedia obliecť do minúty.

Počas Dňa otvorených dverí nechýbalo ani vynovené auto Tatra 815, ktorá len nedávno pribudlo do ich vozového parku. Kúpili ju od šalianskej chemičky, ktorá im ho ponúkla v rámci rozpredaja svojej techniky.

Tatra 815

„Sme zaradení do celoplošného rozmiestnenia síl na Slovensku ako dobrovoľní hasiči skupiny B a mali sme tak možnosť získať auto. Repasovali sa tatrovky 148 a 815. Medzitým sme dostali aj dodávku a protipovodňový príves. My sme mali staršiu techniku a chceli sme ju vylepšiť,“ prezradil predseda Tomáš Forró. Po jej získaní sa rozhodli dať ju vynoviť. Vlani v lete auto zobrali na Liptov a vynovené 32-ročné vozidlo získali po tohtoročnej Veľkej noci. V utorok 23. apríla 2019 pozvali spoluobčanov pred hasičskú zbrojnicu na slávnostné odovzdanie.

Mnoho trofejí

„Nášmu zboru sa darí. Podporuje nás obec aj Ministerstvo vnútra SR aj 2% z daní. Okrem toho robíme aj projekty. Aktuálne máme podané dva – Nákup športovej výbavy a cez program Leader by sme chceli získať nový nábytok,“ uviedol Tomáš Forró.

DHZO Vlčany má asi 70 členov, z toho je aktívna približne tridsiatka. Získali už množstvo ocenení, z ktorých víťazné trofeje sú uložené vo vitríne na čestnom mieste. Najbližšie sa chystajú do Senca, kde si zmerajú sily v ďalšej súťaži so svojimi kolegami.

Obyvateľom Vlčian ukázali výbavu:Deň otvorených dverí s hasičmi
46
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM