Zlatica Gregorová Šport

Obyvateľom Močenka postavia ihriská: Na svoje si prídu aj dôchodcovia

Na rokovaní Obecného zastupiteľstva tu miestni poslanci schvaľovali podanie žiadosti. Tá sa týkala získania dotácií na výstavbu ihrísk.

Ilustračný obrázok k článku Obyvateľom Močenka postavia ihriská: Na svoje si prídu aj dôchodcovia
Foto: Zlatica Gregorová

Zaujímavosťou je, že v obci mysleli aj na záujmové aktivity ľudí vyššieho veku. Získaním finančných prostriedkov potešia deti aj dospelých. Vybudujú spoločnými silami totiž hneď dve ihriská.

Dve ihriská, dva zdroje

„Spolu s našimi občanmi sme sa dohodli na vybudovaní ihriska na ulici Hájska. Výstavba bude financovaná z Participatívneho rozpočtu obce Močenok. Druhé ihrisko bude stáť na ulici Školskej pri budove kláštora,“ ozrejmuje starosta obce Močenok, Roman Urbánik. Hracia plocha pre deti, pri kláštore, bude podľa plánu financovaná prostredníctvom dotácie. „Podali sme si Žiadosť na projekt ,,Výstavba detského ihriska pre rozvoj pohybových aktivít v obci Močenok“, informuje starosta.

Druhým projektom sa obec Močenok zapojila do dotačného programu Podpora rozvoja športu na rok 2017 Podprogram č. 2 Výstavba detských ihrísk. Po dobudovaní ihrísk tak zelené plochy v obci získajú svoje konkrétne využitie.

Budú hrať petang

Keďže v prípade druhého ihriska ide o veľkorysý priestor, vybudujú aj jedno špeciálne. V Močenku si vypočuli hlasy dôchodcov. Tí by si radi zahrali spoločenskú hru, využívajúcu práve exteriér – petang. A tak im obec ihrisko, určené na túto hru, vybuduje. Bude súčasťou relaxačného areálu na Ulici Školskej, v blízkosti budovy kláštora. Na svoje si tak prídu všetky vekové kategórie Močenčanov a Močenčaniek.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM