Veronika Zeiselová Krimi

Obrovské škody po požiari: V Galante horela výrobná hala!

Veľký požiar výrobnej haly firmy Jasplastik-SK hasiči hasili viac ako štyri hodiny. Vieme už, aké veľké sú škody.

Ilustračný obrázok k článku Obrovské škody po požiari: V Galante horela výrobná hala!
Zdroj: TASR

Rozsiahly požiar výrobnej haly a polysterénu a skladových priestorov v Galante, ktorý vypukol v noci zo soboty na nedeľu pred druhou hodinou, sa podarilo hasičom zlikvidovať o 6:00. Na mieste doobeda pôsobila expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiaru z Požiarnotechnic­kého a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR.

Zasahovalo až 45 požiarnikov „Rozsiahly požiar si vyžiadal nasadenie značného množstva síl a prostriedkov. Na mieste udalosti zasahovalo 45 hasičov a 25 kusov hasičskej techniky z hasičských staníc v Galante, Seredi, Trnave, Piešťanoch, Nitre i dobrovoľníci z Horných Salíb a Gáňa,“ ozrejmil trnavský krajský hovorca Hasičského a záchranného zboru Bílik. „Do likvidačných prác sa zapojilo 23 príslušníkov s 11 kusmi hasičskej techniky,“ povedala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová. „Požiar zasiahol približne jednu tretinu plochy skladu, v ktorom bol uskladnený polystyrén,“ Informoval Tomáš Bílik. V dôsledku požiaru evakuovali za asistencie polície 102 ľudí, ktorí sa v čase požiaru nachádzali v priestoroch skladu a priľahlých prevádzkach. „Požiar si nevyžiadal žiadne zranenia,“ konštatoval.

Obrovské škody

Škodu po dnešnom požiari skladu vo výrobnom komplexe spoločnosti Jasplastik-SK na Matúškovej ceste v Galante predbežne vyčíslili na 2,5 milióna eur. „Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania. K definitívnej likvidácii požiaru došlo krátko po deviatej hodine,“ uzavrel trnavský krajský hovorca Hasičského a záchranného zboru Bílik.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM