Zlatica Gregorová Rôzne

Obec Hájske bude bezpečnejšia: Vďaka projektu vybudujú kamerový systém

Do obce pribudnú kamery, najmä kvôli bezpečnosti jej obyvateľov. Splnia si funkciu pomocníčok policajtom pri objasňovaní kriminálnych deliktov.

Ilustračný obrázok k článku Obec Hájske bude bezpečnejšia: Vďaka projektu vybudujú kamerový systém
Zdroj: TASR

Obce nášho okresu sa zapájajú do rôznych projektov. Tie im pomôžu zrevitalizovať obec, jej vzhľad i bezpečnosť. Hájske vďaka projektu Ministerstva vnútra SR získa prostriedky na vybudovanie kamerového systému. Prečo sa rozhodli zapojiť do projektu a čo ním získajú, o tom nám porozprával starosta obce Hájske, Jozef Matušica: „Projektom sme sa zapojili do programu Ministerstva vnútra. Vybudovať by sme ho chceli počas tohto roka. Hlavným dôvodom pre zapojenie sa do projektu Kamerového systému je zvýšenie bezpečnosti našich obyvateľov.“

Starosta obce skonštatoval, že je potrebné pomôcť obyvateľom obce v boji proti kriminalite, ako i policajtom. Vďaka očiam kamier rýchlejšie vyhodnotia kriminálny prečin a uľahčia im tým prácu. Potvrdil tiež, že sľúbené financie sú už na ceste: “ Programom sme získali prísľub na dotáciu vo výške 10 000 eur. Obec v rámci spoluúčasti na projekte prispeje sumou 2 000 eur."

Spolu teda zafinancujú sumu 12 000 eur. S prácami začnú vtedy, keď im dotácie z ministerstva prídu na obecný účet. Aby mohli reálne začať budovať kamerový systém.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM