Správy

Obce v okrese zaznamenali vysoký záujem o voľby: Ich priebeh je pokojný

Pokojný priebeh bez incidentov majú zatiaľ voľby v okrese Šaľa.

Ilustračný obrázok k článku Obce v okrese zaznamenali vysoký záujem o voľby: Ich priebeh je pokojný
82
Galéria
Zdroj: TASR

Podľa slov predsedu okresnej volebnej komisie Miroslava Provodovského nebolo nutné riešiť žiadne mimoriadne udalosti. „Priebeh je bezproblémový. Môžem potvrdiť, že volebná účasť je pomerne veľká, ukazuje sa byť vyššia ako v minulých voľbách,“ uviedol pre TASR.

Veľký záujem voličov o účasť vo voľbách bolo vidno vo viacerých obciach Šalianskeho okresu. Pred volebnou miestnosťou v obci Selice stáli ľudia v rade.

Volí aj rómska komunita

„Zatiaľ je všetko v poriadku, ľudia chodia, nemali sme žiadne incidenty,“ uviedla predsedníčka okrskovej volebnej komisie v Seliciach Klára Fehérová.

V Seliciach žije početná rómska komunita, ktorá tvorí približne 60 percent obyvateľov obce. Podľa Fehérovej možnosť voliť Rómovia využívajú. „Prišli aj dnes. Na motiváciu sa ich, samozrejme, nepýtame,“ odpovedala Fehérová na otázku, či hojná účasť Rómov mohla byť vyvolaná obavami z extrémistickej rétoriky niektorých kandidujúcich strán. „Nemám pocit, že by bola v obci nejaká vyhrotená nálada,“ skonštatovala.

Pokojný priebeh

Jej slová potvrdili aj viacerí voliči, ktorí čakali v rade pred volebnou miestnosťou. „Voľby sú dôležité, preto sme prišli odovzdať svoj hlas. Nevolíme proti niekomu, ale preto, aby sa nám žilo lepšie,“ zhodla sa skupinka ľudí čakajúca na hlasovacie lístky.

Pokojný priebeh majú aj voľby v obci Diakovce s viac ako 60-percentným podielom maďarského obyvateľstva. „Priebeh je pokojný, ľudia sú veľmi disciplinovaní a dúfam, že to tak bude aj naďalej. Účasť je pomerne slušná, ľudia chodia prakticky stále,“ uviedla predsedníčka okrskovej volebnej komisie Mária Čierniková.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Voľby 2020
82
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM