Zlatica Gregorová Samospráva

Občanom Hornej Kráľovej vynovia kulturák: Posvietia si na kúrenie i fasádu

Aj v Hájskom a ďalších dedinách nášho okresu plánujú miestne samosprávy využiť eurozdroje. Aj s nimi môžu zmodernizovať verejné budovy.

Ilustračný obrázok k článku Občanom Hornej Kráľovej vynovia kulturák: Posvietia si na kúrenie i fasádu
6
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Dlhodobý projekt

Vlani bola dokončená rekonštrukcia šalianskej radnice a v tomto roku podobný projekt štartujú aj v Hornej Kráľovej. Miestny kultúrny dom je často využívaný na rôzne spoločenské podujatia, ktoré navštevuje verejnosť, najmä preto je potrebná jeho modernizácia. Už v lete 2017 rokovali hornokráľovskí poslanci o možnostiach, ktoré by využili pri modernizácii miestneho kultúrneho domu. Po vybavení potrebných administratívnych záležitostí, úrad pred pár dňami zverejnil už aj dodávateľa stavebných prác.

Projekt Zvýšenie efektívnosti a tepelnej ochrany Kultúrneho domu Horná Kráľová bude realizovať víťazná nitrianska firma. Podľa informácií, ktoré obec zverejnila na svojom webe, pôjde o rekonštrukciu jednopodlažného objektu zo 70. rokov, ktorá už potrebuje nutné opravy.

Fondy aj vlastné

Poruchové je najmä vykurovanie, ktoré je v havarijnom stave. To pôvodné, nahradia novým radiátorovým vykurovaním. Súčasťou rekonštrukčných prác na kultúrnom dome bude výmena okien aj dverí, oprava podhľadov a podláh ako aj kompletné zateplenie obvodového plášťa. Obnovu kultúrneho domu bude obec financovať z Nenávratných finančných príspevkov fondov EÚ a z vlastného rozpočtu. Za realizáciu projektu zaplatia 316 694,10 eur s DPH.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť začiatočné rekonštrukčné práce na Spoločenskom dome vo Veči v roku 2018.

Foto: ilustračné

FOTO, Večiansky kulturák už opravujú: Zoberú to pekne od podlahy
6
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM