Zlatica Gregorová Samospráva

O Trnovčanov sa postará zmodernizovaný kamerový systém: Obec vyhlásila súťaž

Mnohé miestne samosprávy v šalianskom okrese vynovujú svoje územia, ako sa dá. Zapájaním sa do výzev môžu dopomôcť k zlepšeniu života svojich obyvateľov.

Ilustračný obrázok k článku O Trnovčanov sa postará zmodernizovaný kamerový systém: Obec vyhlásila súťaž
Zdroj: TASR

Aj v Trnovci nad Váhom potrebujú zmodernizovať sieť nemých strážcov, ktorí sa starajú o bezpečnosť.

Prevencia kriminality

Obec nedávno vyhlásila verejnú súťaž, ktorej hlavným cieľom bude dodávka a montáž kamerového systému v rámci projektu s názvom „Prevencia kriminality v obci Trnovec nad Váhom“. Podľa Úradu pre verejné obstarávanie pôjde o 15 kusov bezpečnostných kamier, ktoré budú rozmiestnené v obci. Miestna samospráva ich plánuje financovať z vlastného rozpočtu a dotácie. Predbežná hodnota zákazky je 33 201, 80 eur bez DPH.

Počasiu odolné

Podľa zverejnených informácií ide o „9 kusov 8 – megapixelových exteriérových kamier s rozlíšením 3840 × 2160 px @ 15 fps, rozmery 273,2 × 95,0 × 96,4 mm, hmotnosť 1,07 kg“ a ďalšími technickými parametrami, ktoré sú nutné k riadnemu zdokumentovaniu snímaného priestoru. Uvedené exteriérové bezpečnostné kamery by mali odolať poveternostným podmienkam od –30 °C do +60 °C.

Zvyšných „6 kusov kamier je taktiež exteriérových, s rozlíšením 2592 × 1520 px @ 25 fps, hmotnosť 3,5 kg a rozmermi ø 186,0 × 309 mm,“ uvádza sa v zákazke. Pri okatých pomocníkoch je požadovaná pracovná teplota od – 40 °C do +70 °C.

Septembrový víťaz

Už začiatkom septembra obec vyberie víťazného dodávateľa. Trnovčanov tak postrážia moderné kamery, ktoré prispejú k ich väčšej bezpečnosti.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM